Harry Pottergame van Pokémon Go-maker nu ook beschikbaar in België

Harry Potter: Wizards Unite
Tweakers Harry Potter: Wizards Unite
Niantic en Warner Bros hebben vandaag het mobiele spel Harry Potter: Wizards Unite ook in België uitgebracht. Vrijdag deden ze dat al in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, het was aanvankelijk nog niet bekend wanneer het spel in ons land zou verschijnen. Nu dus al!

De game speelt zich af in het heden, dus na de zogenoemde Battle of Hogwarts  die het einde van de Harry Potter-filmreeks betekende. Op dat moment brak een tijd van vrede en rust aan, maar die staat inmiddels steeds meer onder druk. Dat heeft alles te maken met mysterieuze verdwijningen, die niet meer voor zijn gekomen sinds het ‘tijdperk Voldemort’.

‘Gevaar’

Zo blijkt er een geheimzinnige ‘Calamiteit’ te zijn gebeurd, waardoor allerlei voorwerpen, personen en magische beesten uit hun tijd en plaats zijn getrokken en in het heden zijn beland, in de wereld van de dreuzels (muggles). Dat brengt het in 1692 afgesproken International Statute of Wizarding Secrecy, dat voorschrijft dat normale mensen het bestaan van de magische wereld van heksen en tovenaars niet mogen ontdekken, in gevaar. 

Daarom worden spelers opgeroepen lid te worden van het Statute of Secrecy Task Force, om al die zoekgeraakte personen, objecten en beesten op te sporen.

Harry Potter: Wizards Unite.
RV Harry Potter: Wizards Unite.

Niantic
Harry Potter: Wizards Unite wordt gemaakt door Niantic, het bedrijf dat eerder ook het succesvolle Pokémon Go uitbracht. Net als die mobiele game is Harry Potter: Wizards Unite te beschouwen als een zogeheten ‘augmented reality-game’ waarbij spelers - afhankelijk van hun locatie - onder meer magische beesten en objecten uit de Harry Potter-wereld moeten vangen. 

Het spel is vanaf nu beschikbaar in de App Store, bij Google Play en de Samsung Galaxy Store. Tweakers maakte in maart een preview van Harry Potter: Wizards Unite.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nils De Vriendt

  Als het spel er bij jou niet tussenstaat kijk je best of je wel 2 gb ram geheugen hebt, anders moet je het via de .apk via internet installeren.

 • Tineke Cobbe

  Arno Kindt, hier net hetzelfde terwijl mijn man wel al kan spelen

 • Arno Kindt

  Bij mij staat er dat het nog niet beschikbaar is in mijn land en ik kan het niet downloaden

 • Peter Buyck

  Het gevaar bestaat dus dat weer spelers toegang willen en moeten hebben tot privé-eigendommen...

 • Bernd Vaes

  Woaw, lekker leeglopen, verstand op nul, dagen aan een stuk. Tsjonge.