Hacker probeert in naam van Elon Musk mensen op te lichten

De hack van een boekwinkel
Twitter De hack van een boekwinkel
Verschillende accounts van bedrijven op Twitter lijken te worden overgenomen door een hacker. De accounts hebben ineens de naam en foto van Tesla-oprichter Elon Musk. Ze vragen onder meer of gebruikers Bitcoins willen kopen. Hier zit echter een vorm van oplichting achter.

Een van de gedupeerde accounts is Pantheon Books, een grote Amerikaanse boekhandel. Het account heeft van Twitter eerder een blauw vinkje gekregen, maar toont nu de naam Elon Musk en retweet ook tweets van de Tesla-baas. Andere accounts op Twitter jagen gehackte berichten aan door te doen alsof ze van Musk een boel Bitcoins hebben gekregen. De boekhandel heeft inmiddels de foto van Musk er af weten te krijgen.

Elon Musk kwam eerder in het nieuws toen Twitter zijn account uit voorzorg had geblokkeerd. Volgens Twitter waren er aanwijzingen dat het account ten prooi zou vallen aan een hacker. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Brijs

  Noemen ze dit al hacken da laatste tijd :D Gewoon u naam veranderen en foto op een ander twitter account "hacking"

 • Walter Lippens

  Wie is er nu ook geïnteresseerd in tweets van Elon Musk? Die gast hoort thuis in een instelling.

 • Raphael Kerser

  Is al een tijdje aan de gang, gewoon altijd naar de naam naast de @ kijken en je weet direct of het de echte Elon is.

 • Erwin De Baetselier

  De ene "Elon Musk" doet het op kleine schaal - de andere "Elon Musk" doet het op grote schaal.

 • Jan Verstrepen

  Hier probeert onze lieve regering dat dagelijks door ons blaasjes wijs te maken en het komt er altijd op neer meer betalen voor heel veel minder.