Ook skater Tony Hawk en bokser Floyd Mayweather spreken op het grootste bitcoin-event ter wereld.
Volledig scherm
Ook skater Tony Hawk en bokser Floyd Mayweather spreken op het grootste bitcoin-event ter wereld. © AP/Reuters/Getty

Grootste bitcoin-event ter wereld lokt naast miljardairs ook sporters als Floyd Mayweather en Tony Hawk

BitcoinIn Miami is ‘Bitcoin 2021', het grootste bitcoin-event ter wereld, gestart. De conferentie verwacht maar liefst 50.000 deelnemers. Naast cryptomiljardairs en computernerds tekenen ook politici en bekende sporters als Floyd Mayweather en Tony Hawk present. 

1 reactie

 • Johan Apatride

  3 weken geleden
  Klinkt een beetje zoals die conventies in de jaren 90 over de fantastische winsten die je kon maken met time-sharing appartementen. Iedereen die daar geld in stak was het kwijt
 1. Wall Street-icoon Cathie Wood voorspelt gigantische stijging voor Tesla-aandeel tot 3.000 dollar: is dat realistisch? Paul D'Hoore geeft duiding
  PREMIUM

  Wall Street-icoon Cathie Wood voorspelt giganti­sche stijging voor Te­sla-aan­deel tot 3.000 dollar: is dat realis­tisch? Paul D'Hoore geeft duiding

  Alle beleggers hangen aan de lippen van Cathie Wood (65). De Amerikaanse vermogensbeheerder voorspelt dat het aandeel van de constructeur van elektrische auto’s Tesla tegen 2025 zal stijgen tot 3.000 dollar (omgerekend zo'n 2.528 euro). Dat komt overeen met een stijging van 50% per jaar. Élk jaar. Zowel in 2021, 2022, 2023 als in 2024. Wie is Cathie Wood? En hoe realistisch zijn haar voorspellingen? Onze geldexpert Paul D’Hoore legt uit.
 2. Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomunten
  PREMIUM

  Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomun­ten

  Nadat bitcoin een bloedrode dag beleefde en tegen de avond weer helemaal opleefde, buigt onze geldexpert Geert Noels zich over de cryptomunt en legt hij uit wat je moet weten alvorens er geld in te investeren. “Bitcoin steekt enorm goed in elkaar. Het is een hoogtechnologisch geperfectioneerd Ponzi-schema. Het kan dus nog decennia stijgen in waarde terwijl het intrinsiek niets waard is.”
 1. “Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschuwen voor oplichting met bitcoins
  PREMIUM

  “Ik ben rijk, maar ik kan niet aan mijn geld”: experts waarschu­wen voor oplichting met bitcoins

  Niet alleen jongeren liggen in het vizier van oplichters die je met grote bitcoinwinsten willen verleiden, de slachtoffers bevinden zich in alle lagen van de bevolking. Hoe onderscheid je betrouwbare cryptomuntinfo van pure oplichting? “Soms krijg je zelfs wat ‘winst’ uitgekeerd, waardoor je in de verleiding komt om nog wat meer geld te beleggen”, waarschuwt expert Thomas Spaas. Hij vertelt hoe ze te werk gaan, en Gwen Busseniers, die cryptoschool.be runt, legt uit hoe je niet in de val trapt.
 2. Beursexpert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”
  PREMIUM

  Beursex­pert waarschuwt voor beleggen in hypes als Tesla en bitcoin: “Niet alleen jongeren maar ook ouderen trappen in de val”

  Wie met regelmaat belegt en het risico verlaagt door gespreid te beleggen in diverse sectoren en aandelen kan een mooi rendement verdienen op zijn spaargeld. Maar waarom is dan niet elke belegger even succesvol op de beurs? “Niet iedereen heeft het geduld om verstandig te beleggen”, zegt onze beursexpert Pascal Paepen. “Voor sommige beleggers gaat het nu eenmaal te traag. Zij investeren steevast in hypes zoals cryptomunten en Tesla. Waarom zou je ook 10 procent willen verdienen per jaar als je evenveel kan verdienen per dag?” Toch is beleggen in hypes meestal geen goed idee. “Vaak moeten ze hun aandelen weer verkopen met een enorm verlies”, aldus Paepen. Hij legt uit hoe je beurshypes herkent en in welke beter niet of net wel investeert.
 3. Waarom niet de bitcoin, maar de blockchain ons leven zal veranderen: "Achteraf knoeien met gegevens wordt onmogelijk”
  PREMIUM

  Waarom niet de bitcoin, maar de blockchain ons leven zal veranderen: "Achteraf knoeien met gegevens wordt onmogelijk”

  “Beleggers zullen al hun geld verliezen”, waarschuwt de ESMA, de Europese Autoriteit voor effecten en markten, in een nieuw risicorapport over de bitcoin. “Maar de technologie die erachter steekt, de blockchain, is wél veelbelovend”, aldus onze geldexperte Véronique Goossens. Wat is het? Hoe kan de blockchaintechnologie ons leven veranderen? En waarom zal ze van zo’n groot belang worden voor onze economie?

iHLN