Groot cryptoplatform ligt al twee dagen plat, gebruikers panikeren

De euro en Bitcoin. Veel mensen zien de digitale munt als investering terwijl economen waarschuwen voor een bubbel.
ANP De euro en Bitcoin. Veel mensen zien de digitale munt als investering terwijl economen waarschuwen voor een bubbel.
Kraken, een van de grootste platformen waar gebruikers hun cryptomunten kunnen beheren, ligt al twee dagen plat. Sommige beleggers panikeren.

De marktplaats voor cryptomunten, waaronder bitcoin, ging afgelopen woensdag plat voor een systeemupdate die ruim van tevoren was aangekondigd. Goed twee dagen later blijft het scherm zwart, Kraken is nog altijd niet operationeel. 

Het platform zelf  laat weten dat IT'ers tijdens de installatie een softwarefout hebben ontdekt die lastig op te lossen lijkt. Het zou gaan om een "bug" die tijdens de wekenlange testfase niet aan het licht gekomen is. Sommige investeerders krijgen het warm en vrezen dat ze hun geld niet meer terug zullen zien. Kraken zelf stelt zijn gebruikers  gerust en zegt dat ze niet hoeven te vrezen. Al is de paniek niet verwonderlijk: het zou immers niet de eerste keer zijn dat een groot handelsplatform voor bitcoins of andere cryptovaluta's door criminelen wordt gekraakt.

Het bericht dat op de website verschijnt.
RV Het bericht dat op de website verschijnt.3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Serge Michaël Alexander

    ?? Beetje te laat, jullie artikel, de site is reeds lang weer online

  • Landon Wilkinson

    Kraken al lang geleden opgegeven.

  • Francinne Declerque

    Kijk eens aan kraken ligt uiteraard altijd plat als er een extreme stijging of daling van de bitcoin en co is. Kraken is een Exchange platform en dus een zwakke schakel in het cryptocurrencies gedoe. Het is wachten op een cryptomunt zonder transactiekosten, zonder tussenpersoon of bank of Exchange en anoniem, iota gaat de goede richting uit...