Google voegt extra informatie over coronavaccins toe aan zoekfunctie
Google gaat informatie over coronavaccins toevoegen aan online zoekresultaten over het coronavirus. Met de nieuwe zoekfunctionaliteit wil het bedrijf ervoor zorgen dat iedereen correcte en actuele informatie op basis van zijn locatie kan vinden, stelt Google in een blogpost.
Delen per e-mail
Bezoekers krijgen onder meer een lijst met geautoriseerde vaccins te zien die in de buurt beschikbaar zijn, evenals informatie over ieder afzonderlijk vaccin.
De functionaliteit wordt voor het eerst uitgerold in het Verenigd Koninkrijk, dat eerder deze maand is begonnen met vaccineren. Google zegt de gelokaliseerde informatie in andere landen beschikbaar te gaan maken wanneer ook zij beginnen met het inenten van inwoners.
Maatregel tegen desinformatie
Google zegt zo desinformatie op grote schaal tegen te willen gaan. Daar tegenover staat dat YouTube, onderdeel van Google, in het verleden wel complottheorieën en onjuiste informatie over het coronavirus op het platform heeft laten staan.
Onjuiste informatie over het virus wordt pas sinds oktober van YouTube verwijderd, toen duidelijk werd dat vaccins op korte termijn goedgekeurd zouden kunnen worden. Ook na de ban op desinformatie over het coronavirus glipten nog veel video's door het net, zo schrijft Science Magazine op basis van onderzoek uitgevoerd door State University of Campinas (UNICAMP) en de University of California, Berkeley. Inmiddels zegt Google meer dan 700.000 misleidende video’s over het coronavirus verwijderd te hebben.
Antivaccinatie-content
Met de stroom aan complottheorieën over het coronavirus heeft het platform niet met een nieuw probleem te maken, maar de uitdaging is wel relevanter dan ooit. YouTube kampt al jaren met moeilijkheden rond het monitoren van anti-vaccinatiecontent. In sommige gevallen stond het platform zelfs toe dat makers van de video's er geld aan verdienden.
Google wil videomakers die content plaatsen op YouTube ondersteunen door ze te koppelen aan gezondheidsexperts, waardoor ze hoogwaardige video's kunnen maken op basis van correcte informatie. Daarnaast heeft het bedrijf 250 miljoen dollar (zo'n 206 miljoen euro) aan Google Ad Grants beschikbaar gesteld aan meer dan honderd overheidsinstanties. Dit is reclamebudget waarmee zij op Google correcte informatie kunnen verspreiden.
Covid-19 Vaccine Media Hub
In april doneerde de zoekgigant 6,5 miljoen dollar (ongeveer 5,3 miljoen euro) aan initiatieven die een bijdrage leverden aan het checken van informatie op feitelijke onjuistheden. Donderdag maakte Google bekend daar 1,5 miljoen dollar (zo'n 1,2 miljoen euro) aan toe te voegen, om bij te dragen aan de oprichting van de COVID-19 Vaccine Media Hub. Met dit initiatief gaan gezondheidsexperts in de toekomst een bijdrage aan de journalistiek leveren.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sporten in stijl: de perfecte tassen voor tijdens je work-out
De lente staat voor de deur. Tijd om die wintervetjes aan te pakken! Een bezoekje aan de fitness zit er nog even niet in, maar ook in openlucht kan je aan je summer body werken. Ninashop.be selecteert haar favoriete tassen waarmee jij in stijl kan bewegen. -
5
Overheid verlengt samenwerking met identificatie-app itsme met drie jaar
De Federale Overheidsdienst (FOD) Beleid en Ondersteuning gaat drie jaar langer in zee met Belgian Mobile ID, de ontwikkelaar van de identificatie-app itsme. Dat meldt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR). -
3
Facebook gaat komende drie jaar één miljard dollar investeren in nieuws
Facebook gaat de komende drie jaar minstens een miljard dollar (822 miljoen euro) investeren in nieuws. Dat zegt Facebook-verantwoordelijke Nick Clegg vandaag in een blogbericht. -
-
17
Na records is nu weer daling ingezet: waarde van bitcoin zakt flink weg
De waarde van de bitcoin is dinsdag verder omlaag gegaan. Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is opgelopen. Ook verzilveren beleggers hun winsten. De bitcoin zakte met 10 procent tot onder de 50.000 dollar (zo’n 41.000 euro). -
Livios
Daglicht in huis: goed voor je comfort én energiefactuur
Uit een recent onderzoek van de Universiteit Hasselt blijkt natuurlijke lichtinval helemaal bovenaan te staan bij wat we belangrijk vinden voor een maximaal wooncomfort. Maar hoe breng je daglicht tot diep in huis en welke kosten komen daarbij kijken? Bouwsite Livios helpt je op weg. -
Facebook gaat onjuiste beweringen over coronavaccins verwijderen
Facebook gaat onjuiste beweringen over coronavaccins verwijderen van Facebook en Instagram. Volgens het bedrijf kan verkeerde informatie over het virus leiden tot lichamelijk letsel en wordt die daarom verwijderd. -
Chipmaker Intel moet 1,8 miljard euro betalen voor patentbreuk
Chipmaker Intel is in een rechtszaak in Texas veroordeeld tot het betalen van 2,2 miljard dollar (1,8 miljard euro) aan schadevergoedingen wegens het schenden van patenten. Dat heeft een jury bepaald. Het gaat om één van de grootste schadevergoedingen ooit die in de VS zijn toegewezen in geschillen rond octrooien.
0 reacties