Google test maandelijks abonnement voor “honderden” apps en mobiele games

Illustratiefoto.
ANP Illustratiefoto.
Google test een abonnementsdienst voor apps en games uit de Google Play Store. Voor 4,99 dollar (ongeveer 4,5 euro) zouden gebruikers elke maand toegang krijgen tot een selectie aan premium-apps, zo blijkt uit enkele gelekte schermafbeeldingen van het project. Mogelijk wil Google zo wedijveren met het gelijkaardige Apple Arcade dat later dit jaar uitkomt. 

De plannen voor de ‘Google Play Pass’ werden vorig jaar al ontdekt, maar pas nu wordt de abonnementsdienst ook in praktijk getest. Dat kwam Android Police op het spoor en werd bevestigd door een woordvoerder van Google. Met het abonnement zou het mogelijk worden om “honderden” betalende Android-apps en -games te gebruiken tegen een vaste maandelijkse kost. Google heeft het over een “gecureerde catalogus met puzzelgames, premium-muziekapps en alles daartussen”. Onder andere mobiele games zoals Stardew Valley (8,99 euro) en Marvel Pinball (1,09 euro) zouden tot het gamma behoren.

In het proefproject kost een Google Play Pass-dienst 4,99 dollar per maand, hoewel die prijs nog kan veranderen. Er zouden ook plannen zijn voor een gezinsformule voor meerdere accounts. Het is niet bekend of het abonnement binnenkort ook voor het grote publiek wordt uitgerold. 

Concurrentie voor Apple?

Apple kondigde in de lente een gelijkaardig abonnement aan, maar dan enkel voor mobiele games. Apple Arcade, zoals de dienst werd genoemd, biedt toegang tot honderden spellen die op iPhone, iPad, Mac en Apple TV kunnen worden gespeeld. Het is nog niet bekend wat een abonnement zal kosten, maar Apple Arcade wordt dit najaar al officieel gelanceerd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.