Google Maps toont voortaan hoe snel je mag rijden én waar de snelheidscamera's staan

Je ziet nu op Google Maps ook waar je een camera kunt verwachten.
Shutterstock Je ziet nu op Google Maps ook waar je een camera kunt verwachten.
Google Maps stuurt je voortaan niet alleen de juiste kant op, maar laat ook zien hoe hard je ter plaatse mag rijden. Mocht je het gaspedaal toch te diep induwen, dan kun je ook zien waar vadertje Staat je op de foto zet. Snelheidsinformatie en de locatie van flitspalen in veertig landen staan nu allemaal in Googles navigatieapp. België is daar echter nog niet bij. Nederland wel.

Google maakte officieel geen melding van de nieuwe functionaliteit. De afgelopen maanden merkten gebruikers dat ze de aanvullingen op Google Maps konden zien. Google woordvoerder Rachid Finge bevestigde dat het niet om een test ging, maar om een volledige implementatie.

De uitrol van de nieuwe functies werd twee weken geleden gestart en gebruikers kregen in fases toegang, meldde
Tweakers vorige week. Inmiddels zouden de nieuwe opties, waarbij Google officiële informatie combineert met de input van weggebruikers, compleet zijn doorgevoerd op zowel iOS als Android.

Crowdsourcing

De meldingen over de plaats van snelheidscamera's zijn afkomstig van Waze-gebruikers. Deze op crowdsourcing gebaseerde navigatiedienst werd in 2013 door Google overgenomen. Ook oponthoud door bijvoorbeeld verkeersongelukken kan worden doorgegeven en in Google Maps worden getoond.

Techsite Techcrunch weet dat alleen Android-gebruikers melding kunnen maken van flitspalen en mobiele snelheidscamera’s. Informatie wordt zowel op iPhones als op Android-toestellen live geüpdatet. De snelheidslimiet wordt onderin het scherm weergegeven. De cameraposities verschijnen als icoontje op de route zelf.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kenny Ceulemans

  Heb android auto via apk mirror. Werkt goed op mijn opel corsa E. Google vergeet België inderdaad te veel omdat wij een te kleine markt zijn

 • Dirk Adriaense

  Hier ook nog niets van te zien. Google vergeet België veel te veel . Android auto is in ons land ook niet beschikbaar maar wel in de ons omringende landen .

 • Geert Ravijts

  Betreft 40 landen maar niet België.

 • Zjeppe Fierens

  Kan ik eindelijk mijn dure coyote abonnement opzeggen.

 • Johny deman

  Grappig om fake oponthoud te melden, en hoe dan het verkeer omgeleid wordt. Ik betwijfel dat het liedje zal blijven duren.