Volledig scherm
© REUTERS

Google gaat weer meeluisteren met Assistent (maar met toestemming)

Medewerkers van Google gaan weer meeluisteren met de gesprekken van gebruikers met hun slimme ‘Assistent’. Dat gebeurt echter pas wanneer iemand Google daarvoor toestemming heeft gegeven. Wie dat doet, ziet wat de Assistent opslaat en kan dat altijd verwijderen, kondigde Google vandaag aan. Bovendien moet uit de fragmenten nooit af te leiden zijn om wie het gaat.

  1. Google laat medewerkers meeluisteren naar gesprekken van Belgische gebruikers

    Google laat medewer­kers meeluiste­ren naar gesprekken van Belgische gebruikers

    Google zet werknemers in om naar opnames te luisteren die werden vastgelegd door een slimme speaker of een smartphone. Dat meldt VRT NWS op basis van eigen onderzoek. Bij een klein deel van de fragmenten zouden de gebruikers in kwestie zelfs niet beseffen dat ze worden opgenomen. Dat doet vragen rijzen over de privacy. Federaal minister van Privacy Philippe De Backer heeft al aan de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) gevraagd de kwestie te onderzoeken.
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”

iHLN