Google betaalt bijna 1 miljard in zaak over belastingontduiking in Frankrijk

REUTERS
Techreus Google legt in een zaak in Frankrijk over belastingontduiking bijna 1 miljard euro op tafel. De zaak wordt geschikt voor 500 miljoen euro. Daarnaast betaalt het Amerikaanse bedrijf nog eens 465 miljoen euro aan achterstallige belastingen.

De zaak had betrekking op de jaren 2011 tot en met 2016. Toen schoof Google te veel inkomsten naar zijn Ierse dochter, waardoor de Franse tak niet de belasting betaalde die het op basis van de resultaten had moeten afdragen. De Franse justitie was drie jaar geleden bij het Parijse kantoor van Google-moeder Alphabet binnengevallen. Daarna was het stil geworden rondom de zaak.
Google erkent volgens de schikking wat er precies gebeurd is. Het bedrijf ontkent echter schuldig te zijn.

Bekijk ook: Geen Gmail of YouTube meer op nieuwe Huawei-gsm’s
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Verbeeck

  In principe is dit niet het probleem van google, maar wel van de EU. De EU is er namelijk na 19 jaar nog steeds niet ingeslaagd een coherent beleid te voeren inzake sociale en fiscale zaken. Uiteraard zullen firma's dan gaan shoppen voor de meest voordelige oplossing, iets wat elke consument zou moeten doen. Miljarden en 19 jaar later dus een 0/10 voor de EU.

 • Michel Van der Hoydowch

  En nu wil Trump de Franse wijnen dood knijpen via extra belastingen.

 • marijke boulet

  Als zo 1 miljard ophoesten wil dat zeggen dat ze een meervoud gesjoemeld hebben .

 • Giedo Claesen

  En waar gaat dat geld naar toe. Wordt dat eerlijk verdeeld onder de linker en rechter arm of komt dat in de staatskas terecht. Dat vraag ik mij altijd af in dat soort zaken. Wordt Frankrijk daar beter van?

 • Paul Philippaerts

  In Belgie zijn de grote bedrijven vrijgesteld van belastingen, zeker de internetbedrijven, die maken trouwens geen winst. Die worden naar de belastingsparadijzen overgeschreven en klaar is kees.