Gerucht: Apple kondigt op 31 maart nieuwe, veel goedkopere iPhone aan

Apple-ceo Tim Cook kondigt de iPhone 11 aan.
REUTERS Apple-ceo Tim Cook kondigt de iPhone 11 aan.
Apple zou zijn volgende iPhone op dinsdag 31 maart willen presenteren en op vrijdag 3 april willen uitbrengen. Dat meldt een Duitse Apple-fansite. Eerder gingen al geruchten dat de presentatie van de volgende iPhone in maart zou plaatsvinden.

Apple zou volgens iPhone-Ticker rond het evenement ook iOS 13.4 willen vrijgeven voor al bestaande apparaten. De Duitse site denkt dat de komende iPhone op vrijdag 3 april in de verkoop gaat, enkele dagen na de presentatie van de telefoon.

Het zou daarbij gaan om een nieuwe versie van de iPhone 8 met nieuwere onderdelen, zoals een nieuwe camera.  Geruchten over deze ‘iPhone SE 2' of ‘iPhone 9' doen al maanden de ronde en onlangs verschenen ook afbeeldingen van de telefoon. Het toestel zou 400 dollar gaan kosten, omgerekend zo’n 360 euro.  

Het zou gaan om een telefoon die exact lijkt op de iPhone 8 uit 2017, met een scherm van 4,7 inch en een enkele camera aan de achterkant. De exacte naam van de telefoon is nog onbekend. Apple kondigde de iPhone SE in maart 2016 aan. Dat toestel, gebaseerd op de iPhone 5, werd een groot succes. 

Bekijk alle prijzen van reeds beschikbare iPhones op Tweakers.be
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joan Lute

  Sowieso vind ik dat de verkoopsprijs voor deze kleine goedkopere iPhone nog veel te hoog mede ook door hun beperkte romgeheugen. Als je dan kijkt naar de Samsung A lijn die in hetzelfde prijssegment zitten dan merk je duidelijk dat deze beduidend meer mogelijkheden en veel betere specificaties hebben met meer ram en rom. De iPhone blinkt hoofdzakelijk op maar één ding uit en dat is hun updateservice wat bij Android hoogstens in het allerbeste geval maar drie jaar is.

 • Steve Van der Vekens

  Een iPhone SE 2, niet slecht, ofschoon ik de IPhone SE heb, en er best tevreden over ben, is mijn huidige toestel een Note 10, en ik ben niet van plan de spirituele opvolger van de IPhone SE aan te schaffen, maar voor de liefhebbers... Of voor zij die eens een IPhone willen proberen... Een goed instap-model.

 • Nico Reybroeck

  Één 4.7 inch uit 2017 voor 360 euro

 • Eddy Vervaet

  Altijd Apple gehad.Altijd tevreden mee geweest...

 • Jan Verplancken

  Geef hem dan maar aan mij Jos Vanhout. Ik zou er heel blij mee zijn.