Volledig scherm
© REUTERS

Gegevens van half miljard gebruikers van Facebook opnieuw gelekt

iHLNPersoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers zijn online gelekt op een hackersforum. Daar zijn ze sinds zaterdag gratis te bekijken, meldt de website Business Insider. Het gaat om telefoonnummers, namen, locatiegegevens, emailadressen en biografische informatie die in 2019 via een zwakke plek bij Facebook zijn gestolen. Experts waarschuwen dat oplichters met de data fraude kunnen plegen. 

39 reacties

 • Koert Vynckier

  5 dagen geleden
  Eerst je telefoonnummer moeten ingeven om tweestapsverificatie te activeren en je account zogezegd beter te beveiligen en het dan laten lekken. Facebook denkt alleen aan wat goed is voor Facebook. Je gegevens beschermen brengt niet op.
 • Bart Timperman

  6 dagen geleden
  Sociale media is de pest van deze tijd, m'n dringt de mensen bijna op om er te hebben op internet maar enige bescherming van je gegevens is er gewoon niet. Big Brother is watching you, niet in 1984 maar nu!
 • Lieven Soenens

  6 dagen geleden
  Facebook is als alcohol; de alcoholverslaafde beseft niet welke schade alcohol kan aanrichten maar de geheelonthouder kent ook niet de geneugten ervan.
 • Jan Kerkhof

  6 dagen geleden
  mijn contactgegevens zoals adres, telefoonnummer en dergelijke zullen ze niet op FB vinden, die heb ik daar nooit (mee)gedeeld. En wat ze daar wèl kunnen vinden, dat zet ik er zelf bewust op dus dat màg iedereen weten. Trouwens: adres en telefoonnummer... in een telefoongids (al dan niet online) zijn die ook te vinden, dus...
 • Yvan Lissens

  6 dagen geleden
  De grote hoop heeft niet begrepen waar het over gaat: Het heeft weinig te maken met wat je op FB zet, maar eerder met de gegevens die je gebruikt hebt om je aan te melden.
 1. Explosie verwijdert wegversperring waar auto op knalde
  Play

  Explosie verwijdert wegversper­ring waar auto op knalde

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren

iHLN