Gegevens van 250.000 bezoekers Nederlands prostitutieforum uitgelekt en te koop aangeboden

Archiefbeeld ter illustratie.
Herman Wouters Archiefbeeld ter illustratie.
De accountgegevens van 250.000 gebruikers van de Nederlandse website Hookers.nl zijn uitgelekt. Deze gegevens, waaronder e-mailadressen, worden te koop aangeboden. Dat meldt de Nederlandse omroep NOS vandaag na eigen onderzoek.

Volgens de NOS is de site populair onder bezoekers van prostituees. Ze zouden er ervaringen en tips op uitwisselen.

Risico op chantage

De gegevens zijn buitgemaakt door een hacker. Behalve e-mailadressen gaat het om gebruikersnamen, IP-adressen en wachtwoorden. Volgens de NOS gebruiken veel van de forumleden een e-mailadres waaruit hun echte naam is af te leiden. Zij lopen het risico te worden gechanteerd.

Hookers.nl heeft het datalek tegenover de NOS bevestigd. Het bedrijf belooft alle gebruikers deze ochtend een melding te sturen over het uitlekken van de accountgegevens.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lode Lemmens

    Het aantal echtscheidingen zal in 2020 een fameuze stijging kennen waarschijnlijk...

  • Wendy Vandereyken

    Hoe kan men daar iemand mee chanteren ? Zeggen betaal zoveel of we geven het door aan je vrouw ? Denk niet dat bezoekers van prostituees dat erg vinden, tenzij er iemand tussen zit die bekend is en aanzien heeft, maar op zo'n forum zullen dat wel allemaal gewone mensen zijn. Trouwens, prostitutiebezoek is tot nader order niet strafbaar, behalve in Zweden.