In de game-industrie is sinds maandag een #MeToo-beweging in gang gezet.
Volledig scherm
In de game-industrie is sinds maandag een #MeToo-beweging in gang gezet. © Getty Images/iStockphoto

Gamewereld krijgt eigen #MeToo-beweging: “vastgegrepen en betast op netwerkevenementen”

Gameontwikkelaars komen naar buiten met verhalen over seksuele intimidatie in de game-industrie. Dat doen ze nadat een collega maandag in haar blog beschreef hoe ze verkracht en misbruikt werd door een andere collega. “De gamewereld ondergaat momenteel een #MeToo moment”, zegt mediacriticus en auteur Anita Sarkeesian.

5 reacties

 • willems michel

  2 jaar geleden
  Kan iemand me eens uitleggen wat eigenlijk de betekenis is van die # ?
 • Eva Munet

  2 jaar geleden
  Nicolas, inderdaad! Daar stel ik mij ook héél veel vragen bij.
 • Bart Versmissen

  2 jaar geleden
  Ik ben nog zo geschoold dat # stond voor pond. Dus #MeToo: Pound Me Too. Awel, dat is dan toch gebeurd...
 • Maartje Nieuwboter

  2 jaar geleden
  Mij lijkt het dat het steeds gaat over keuzes die je helemaal zélf maakt. Er zijn veel manieren om je carrière een boost te geven. Seksualiteit uitspelen is er één van. Het #metoo-verhaal is veel te eenzijdig. Vrouwen worden gemanipuleerd door mannen, maar vrouwen hebben er ook een handje van weg om mannen te manipuleren. Ik zie het probleem niet. Ook bij andere dieren worden seksuele gunsten ingezet om een doel te bereiken. Veel #metoo-verhalen gaan m.i. eerder over geldelijk gewin/afpersing.
 • Nicolas Van Hoecke

  2 jaar geleden
  "Anderen vertelden dat mannen hen naar hotelkamers lokten met de belofte dat ze meer carrièrekansen zouden krijgen." Daar ligt al een groot probleem bij sommige vrouwen. In eerste instantie doen ze lekker mee en nadien klagen ze. Net als actrices, ze gaan erin mee om carrière te maken en eens ze dat soort zaken niet meer nodig hebben komen ze klagen.
 1. Zuckerberg laat zijn personeel nog zeker zes maanden telewerken

  Zuckerberg laat zijn personeel nog zeker zes maanden telewerken

  Voltijdse werknemers van het sociaalmediabedrijf Facebook mogen nog zeker zes maanden telewerken als hun job dat toelaat. Dat maakt CEO Mark Zuckerberg bekend, die aankondigde dat hij dat ook zal doen. "Ik heb gemerkt dat werken op afstand me meer ruimte heeft gegeven voor langetermijndenken en me heeft geholpen meer tijd door te brengen met mijn gezin, wat me gelukkiger en productiever heeft gemaakt op het werk", verklaarde Zuckerberg in een memo.

iHLN