Microsoft stelt komst belangrijke Xbox-game ‘Halo Infinite’ uit door coronacrisis

Microsoft heeft de komst van het schietspel ‘Halo Infinite’ voor Xbox uitgesteld tot volgend jaar.
EPA Microsoft heeft de komst van het schietspel ‘Halo Infinite’ voor Xbox uitgesteld tot volgend jaar.
Microsoft heeft de komst van het schietspel ‘Halo Infinite’ voor zijn spelcomputer Xbox uitgesteld tot volgend jaar. De vertraging, die ontwikkelaars van het videospel via Twitter bekendmaakten, is mede het gevolg van de wereldwijde coronapandemie.

Voor Microsoft is de vertraging een tegenvaller, omdat het nieuwste spel in de ‘Halo’-serie was bedoeld om de verkopen van de nieuwste Xbox aan te jagen. Die Xbox Series X is vanaf november beschikbaar, als de voor de verkoop van spelcomputers belangrijke feestdagenperiode begint.

Volgens het team achter ‘Halo Infinite’ bemoeilijkte de coronacrisis de totstandkoming van het spel zodanig dat dit een zware wissel trok op de makers. "Het is niet houdbaar voor het welzijn van ons team en het succes van het spel om de game de komende feestdagenperiode af te leveren.”

Lees ook: Koop je momenteel best een PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch? Onze techredacteur zocht het uit
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.