Horrorspel 'Project Zero 2' wil gamer zo bang maken dat ie uit stoel springt

UNKNOWN
Terwijl we de Wii om een of andere reden toch blijven associëren met meer op kinderen gerichte games, heeft de console natuurlijk ook titels die niet geschikt zijn voor de jongsten. 'Project Zero 2' is daar een van, want dat is een echt horrorspel van Nintendo en Tecmo Koei Games.

'Project Zero 2: Wii Edition' verschijnt op 29 juni, en is een opnieuw gemaakte versie van het klassieke horrorspel 'Project Zero II: Crimson Butterfly'. Het verhaal draait rond het meisje Mio en haar tweelingzus Mayu. Wanneer die laatste een vlinder diep het bos in volgt, geraakt het duo verzeild in een schijnbaar verlaten dorp. Om te ontsnappen uit het permanent in duisternis gehulde oord, moeten de meisjes de geheimen van een eeuwenoud ritueel ontrafelen terwijl ze worden aangevallen door geesten van overleden bewoners. Gelukkig vinden ze een wapen om zich te verweren, een beetje à la 'Ghostbusters' zeg maar.

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN

Nintendo belooft "een geheel nieuwe bewegingsbesturing en nieuwe, innovatieve spelvarianten voor twee spelers".  Zo kan je je zaklamp richten met de Wii-afstandsbediening. Nieuw in 'Project Zero 2: Wii Edition' is ook de 'Haunted House-'stand, waarin je je met de nunchuk langs rails vooruitbeweegt "zoals in het spookhuis op een kermis, terwijl je met de Wii-afstandsbediening je zaklamp kunt bewegen om de omgevingen te verkennen. Achter elke hoek word je verrast met steeds engere situaties en plotseling in beeld springende spoken. Voor nog meer griezelplezier kan een tweede speler je de stuipen op het lijf jagen door te bepalen wanneer de geesten verschijnen en welke geluiden uit de luidspreker van je Wii-afstandsbediening komen. Het ultieme doel in deze spelstand is om je zó bang te maken met onverwachte gebeurtenissen dat je opspringt uit je stoel," besluit Nintendo. Zeg niet dat je niet gewaarschuwd was!

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN