Welke gameconsole past het beste bij jou?

REUTERS
Met de lancering van de Switch-console brengt Nintendo weer wat vers gamevoer naar het winkelrek. Hoe verhoudt het nieuwe videogamekastje zich tegenover zijn concurrenten, en welke van de drie past het beste bij jou en de games die je speelt?

Nintendo Switch (vanaf € 360)

Het is erg duidelijk dat Nintendo zich, met zijn nieuwe console, feller dan ooit op de fanatieke Nintendospeler richt. Wie dus tuk is op het fleurige universum dat de Japanse spellenmaker al bijna veertig jaar uitbouwt, hoeft niet te twijfelen, want het is een kwaliteitsvolle console waarop meteen al een paar deftige games verschenen, zoals 'The Legend of Zelda: Breath of the Wild' en 'Snipperclips'.  In de nabije toekomst staan er ons nog kleppers als 'Super Mario Odyssey' en 'Arms' te wachten. De console is nog steeds minder krachtig qua graphics dan zijn inmiddels al bijna vier jaar oude concurrenten, maar maakt dat goed met zijn uitneembare touchpad en zijn verbeterde zwaaipookjes.

Nintendo

PlayStation 4 (vanaf € 260)

Het merendeel van de Belgische gamers heeft een PlayStation 4-console in huis. Sony's console is de console voor de entertainmentgamers: spelers die tuk zijn op blockbustergames. Grote gamehuizen als EA, Activision, Ubisoft en Square Enix brengen hun games natuurlijk zowel voor de PS4 als voor de Xbox One uit, maar Sony zelf is een belangrijke leverancier van grote vertiergames die exclusief voor de PlayStation 4 uitkomen. Zoals 'Uncharted 4: A Thief's End', 'Until Dawn', 'Bloodborne' en 'The Last Guardian'. Sinds eind vorig jaar is er ook een PlayStation 4 Pro, die iets krachtiger is dan het basismodel, en bepaalde games in de nieuwe 4K-resolutie toont. Ook staat Sony, met zijn PlayStation VR, het verste van de drie consoles wat virtual reality betreft.

Sony PlayStation

Xbox One

Ook Microsofts Xbox One heeft zijn fanatieke spelersgroep, met vooral hardcoregamers. Dat komt in de eerste plaats omdat ze zweren bij Xbox Live, het op de Xbox One aangesloten netwerk dat online gamen mogelijk maakt, en dat in de meeste vergelijkende tests sneller en robuuster uit de bus komt dan Sony's PlayStation Network. Ook de Xbox One heeft zijn eigen 'exclusives', met onder meer de 'Halo'-schietgamereeks, en 'Forza Motorsport', een serie racegames waarvan nieuwe aflevering een nieuwe kwaliteitsstandaard zet. Ook Microsoft heeft inmiddels een krachtigere versie van zijn Xbox One op de markt, de Xbox One S, die onder meer beeld in de nieuwe HDR-kleurentechnologie op het scherm brengt van tv-toestellen die dat ingebouwd hebben.


Kijk op Tweakers.net voor nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.


Meer nieuws op Tweakers:
BioWare schrapt bèta voor multiplayer Mass Effect: Andromeda
Nintendo Switch-games smaken intens vies
Microsoft laat iedereen 'universal Windows'-games ontwikkelen voor Xbox One

Microsoft