Exclusief voor abonnees

Waarom gamen goed is voor je

Door (online) games te spelen maak je vrienden.
Thinkstock Door (online) games te spelen maak je vrienden.
We kennen ondertussen allemaal de verhalen over de — goeddeels onbewezen en in ieder geval beperkte — invloed van videogames op agressie en verslaving. Maar er hangen ook — we durven zelfs zeggen: vooral — positieve effecten vast aan gamen. Dit zijn de zes belangrijkste.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ben Kenobi

  Games zoals Red Dead Redemption 2 bvb doen je nadenken over het leven.En ja het is een gewelddadig spel maar het verhaal/personages zijn all een pak beter dan wat je in sommige films/series en boeken te zien krijgt.

 • chris moerman

  gamen is pure tijdverspilling. boek lezen, studeren , sporten,....is investeren in de toekomst.

 • Lydie De ro

  Bij testaankoop kan je een petitie tekenen rond digitale meters.

 • James Holden

  Ben Spelmans, ik game op pc sinds 1994 en ik heb helemaal geen bril nodig. Ik heb ook een 100tal boeken en ik lees elke dag. Ik speel wel zelden pure shooters, meer RTS, Turnbased games en space sims. Dus uw vooroordelen slagen nergens op. De kwaliteit van AAA-games gaat imo wel erg hard achteruit de laatste jaren.

 • Tony Vandermeirsch

  Jorn Van Rompaey. Idd, ik ben een fervente fan van War Thunder en zonder communicatie naar team mates geraak je nergens en zoals je zegt alles in’t engels, wat soms wel grappig is als die fransen, duitsers of russen in je team hebt.