Vijfde speeldag e-sportcompetitie Belgian League uitgesteld wegens internetproblemen

rv
De vijfde speeldag van e-sportcompetitie Belgian League wordt uitgesteld wegens internetproblemen. Dat meldt de organisatie op sociale media. Vanavond stonden vier belangrijke League of Legends-matchen op het programma. Niet alleen voor de teams bovenaan het klassement, maar ook voor Brussels Guardians en KVM Esports, die onderaan bengelen. 

De organisatie spreekt van “ernstige verbindingsproblemen”, en liet aanvankelijk weten de livestreams later te starten dan het voorziene tijdstip van 19 uur.  Toen de problemen bleven duren, werd rond 20 uur de handdoek in de ring gegooid. De organisatie verontschuldigt zich, en laat weten dat de wedstrijden worden uitgesteld.

Planning

Sector One neemt het in de eerste match op tegen Aethra Esports, dat vorige week verloor van KVM Esports. Ze zitten momenteel in een kleine vormdip en zullen het zonder twijfel ook heel lastig krijgen tegen het ongeslagen Sector One. Hun wedstrijd van volgende week tegen RSCA Esports wordt ongetwijfeld belangrijker.

De confrontatie tussen Brussels Guardians en KVM Esports om 20 uur is van goudwaarde voor beide teams. Beide ploegen konden nog maar één keer winnen, en beten al vier keer in het stof. De winnaar neemt een optie op de play-offs en geeft een stevige knauw aan de kansen van de tegenstander.

Nummer één vs. nummer twee

De belangrijkste match van de avond is ongetwijfeld die om 21 uur tussen Sector One en Timeout Esports, de nummer één tegen de nummer twee. In de vorige confrontatie trok Sector One aan het langste eind, maar doorheen het seizoen zagen we Timeout Esports groeien en een eigen stijl ontwikkelen. De kans is groot dat het deze keer minder makkelijk zal gaan voor Sector One, al blijven ze wel de favoriet.

Om 22 uur speelt Brussels Guardians tegen RSCA Esports. Aan de start van het seizoen leek het erop dat Brussels Guardians geen kans zou maken, maar RSCA Esports liet onderweg al wat steken vallen. Als ze in de play-offrace willen blijven, zeker met de adem van KVM Esports en Aethra Esports in hun nek, dan zullen ze moeten winnen. Als Brussels Guardians deze speeldag verliest, mogen ze hun play-offdroom opbergen.

Stand

screenshot