Vijf videogames om naar uit te kijken in 2014

Ubisoft
Terwijl u zich door de laatste levels van de games uit 2013 wroet, staat er in het nieuwe jaar alweer een nieuwe lichting te wachten. Een greep uit de belangrijkste titels die de gamehuizen klaar hebben staan voor 2014.

1 / Destiny

De makers van het legendarische 'Halo' zijn, in opdracht van gamegigant Activision Blizzard, voor het eerst in meer dan een decennium aan een nieuwe titel bezig: 'Destiny', een epische sf-schietgame met postapocalyptische invloeden. Klinkt een beetje als, inderdaad, 'Halo', maar gamebedrijf Bungie maakt zich sterk dat 'Destiny' een compleet nieuwe ervaring zal worden. Daar zorgt wellicht vooral de mix van single- en multiplayerinvloeden voor: tijdens uw persoonlijke queeste kunt u op eender welk moment verder op pad gaan met andere spelers.

Activision

2 / Watch_Dogs

De verwachtingen zijn minstens even hoog gespannen voor 'Watch_Dogs' van het Franse Ubisoft, een 'Grand Theft Auto'-achtige openwereldgame die zich in een niet zo fraaie nabije toekomst afspeelt. Een verhaal van gangsters, moderne vrijheidsstrijders en hackers in een toekomstig Chicago, waarin het volledige dagelijkse leven in de gaten wordt gehouden door een centraal computersysteem en persoonlijke privacy onbestaande is.

Ubisoft

3 / Dying Light

Zombiegames hebben we de afgelopen twee jaar al genoeg achter de kiezen, maar deze wordt misschien nog iets speciaals: een soort mix tussen een 'first-person'-springgame (denk vooral aan het enkele jaren oude Mirror's Edge), maar dan met gevaarlijke zombies die de groezelige straten bevolken - en, om het extra moeilijk te maken, na zonsondergang ineens in de sprint kunnen ook.

WB Games

4 / Murdered: Soul Suspect

Deze nieuwe detectivegame van het Japanse Square Enix begint eigenlijk bij de 'game over': als flik in het Amerikaanse stadje Salem wordt u het slachtoffer van een moord, die u vervolgens na uw overlijden - jazeker, als geest dus - moet zien op te lossen. Eindelijk ook nog eens een game die in een lagere versnelling kan worden gespeeld: na 'L.A. Noire' twee jaar geleden dachten we dat we dit soort spellen weer wat vaker zouden tegenkomen, maar helaas.

Square Enix

5 / South Park: The Stick of Truth

'South Park'-bedenkers Matt Stone en Trey Parker werkten mee aan deze behoorlijk langverwachte videogame-adaptatie van hun befaamde animatiereeks op tv. Dat wil op zich niet zoveel zeggen (de gameversies van zowel 'The Simpsons' als 'Family Guy' werden een flop), maar wat we te zien kregen van 'South Park: The Stick of Truth' is bijzonder veelbelovend. Net zoals de serie dat binnen zijn eigen medium met verscheidene tv-genres doet, neemt deze game fantasy-videospellen à la 'World of Warcraft' in de zeik. Met gloeiwinden als magische aanvallen en ander ongein.

Ubisoft