Vijf tips om beter te worden in racegames

Sony PlayStation
Makers van racegames als 'Gran Turismo 6', 'Need for Speed Rivals' en 'Forza Motorsport 5' proberen het besturen van een bolide zo toegankelijk mogelijk te maken voor beginnende spelers, maar nog bakken die er vaak weinig van. Nochtans zijn er een paar heel eenvoudige principes die u gewoon in de gaten moet houden, en uw racevaardigheden gaan er meteen op vooruit.

1 - Verzorg uw bochten

Het vervelendste voor een beginnende speler is uit de bocht vliegen: één keer terug achteruit moeten gaan om opnieuw op het circuit te gaan, en u kunt de rest van de race vaak al vergeten. Het is nochtans eigenlijk heel simpel: traag erin, snel eruit. Rustig erin gaan om niet rechtdoor te vliegen, en wanneer uw bolide min of meer stabiel uit het centrum van de bocht is gekomen geeft u zo snel mogelijk weer gas. De truc is om ook met een zo groot mogelijke snelheid weer uit die bocht te komen. Oefenen tot dat een automatisme wordt, en u bent nooit meer bang voor een scherpe bocht. Spelers die niet honderd procent zeker zijn van hun bochtenwerk houden ook de hulplijntjes best aan.

2 - Rem alleen op het juiste moment

Nooit remmen en sturen tegelijk. En zeker niet als u zich - opnieuw -  in een bocht bevindt: dan wordt de grip van uw banden namelijk verdeeld tussen het draaien en het remmen. Remmen doet u bij voorkeur vòòr de bocht; tenzij u héél eventjes op de rem moet gaan staan om er niet uit te vliegen.  

Sony PlayStation

3 - Weet wanneer u gas mag geven

Racecircuits bevatten erg weinig écht rechte eindjes. Hou het dus gewoon rustig met gas geven en sturen: in een scherpe bocht mag u geen gas geven, en bij extreem hoge snelheid mag u niet te bruusk sturen.

4 - Koop de juiste upgrades

U rijdt per definitie een betere race met betere remmen, een lichtere ophanging en een betrouwbaardere transmissie dan met extra vermogen. Dat laatste maakt uw bak alleen maar minder handelbaar.

5 - Niet gek doen

Verticaal door de bocht gaan? Bewaar dat voor 'Mario Kart'. In een realistische racegame als 'Gran Turismo 6' en 'Forza Motorsport 5' belast u daar gewoon onnodig uw banden mee. Bovendien verliest u onnodig veel tijd, omdat u die wilde bocht weer moet corrigeren ook.