Gesponsorde inhoud

Vijf dingen die de Huawei P30 Pro precies 'Pro' maken

Photo News
De P30 Pro van Huawei is een klepper van een smartphone, die van technologiesite Tweakers.net een reviewscore van 8,5 op 10 kreeg toebedeeld. Hoe verhoudt dit ‘flagship’-model zich ten opzichte van andere toestellen? Hier zijn de vijf grootste krachten van het apparaat.

1 - Een geweldige camera

Er zitten vijf camera’s op de P30 Pro. Achteraan zit een cameratrio: een centrale camera met een resolutie van 40 megapixel, een groothoeklens, en een telelens, die vijf keer optisch kan inzoomen. Los daarvan zit er aan de achterzijde nog een Time of Flight (ToF)-sensor, een soort ‘hulpcamera’ waarmee de drie andere camera’s heel precies diepte kunnen inschatten. Dat maakt onder meer geavanceerde augmented reality-toepassingen mogelijk. Aan de voorzijde ging Huawei verder met zijn traditie om krachtige selfiecamera’s in zijn toestellen te steken: de frontcamera heeft een resolutie van 32 megapixel.

2 - Zalige accuduur

De batterijduur van smartphones is de afgelopen jaren een flink eind vooruitgegaan, en de P30 Pro is een voortrekker in die beweging. Zijn 4.200 milliampère (mAh)-accu hield het in een test van Tweakers, waarbij het toestel automatisch door webpagina’s bleef browsen tot de batterij leeg ging, bijna 14 uur uit op één lading.

3 - 40W-snelladen

Huawei levert een 40 watt Super Charge-lader mee met de P30 Pro, waardoor het apparaat supersnel - volgens de Tweakers-test op 1 uur en 21 minuten tijd - volledig opgeladen is. Binnen de 30 minuten, zo concludeerde diezelfde test, geraakt 68 procent van de batterij opgeladen. Hij laadt ook draadloos op, en kan via die weg ook andere smartphones opladen.

4 - Prima Oledscherm

Er zit een prachtig oledscherm in de P30 Pro (oled staat voor Organic Light-Emitting Diodes, organische deeltjes die tegelijkertijd pixels vormen én licht geven). Daardoor heeft het toestel momenteel een van de beste schermen die in een smartphone zitten.

5 - Verfijnd design

Het design van de Huawei P30 Pro is strak maar verfijnd. Er is bijvoorbeeld geen plastic rand meer zichtbaar tussen het scherm en de behuizing, de metalen boven- en onderkant is afgevlakt, de scherminkeping is een stuk kleiner, en het scherm buigt naar de zijkanten af. Ook voelt de P30 Pro heel solide aan.

Check hier de laagste prijzen van de P30 pro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.