Vier onmisbare games voor bij de Xbox One

Microsoft
Echte 'hardcore'-gamers laten zich niet bedotten met een PlayStation 4, en wachten keurig tot de Xbox One uit is, toch? Als je jezelf bij die groep rekent had je niet echt hoeven wachten tot de 'officiële' lancering vandaag, want de console is via import allang uit in ons land. Maar als je dan toch nu pas de overstap waagt: hier zijn vier onmisbare games voor het ding.

1 / Forza Motorsport 5

Deze is, zoals dat heet, een 'no-brainer'. De 'Forza'-reeks is de enige serie racegames die toegankelijke actie, simulatie-elementen en autofreakerij in gelijkwaardige delen bij elkaar brengt. En aangezien ze exclusief voor de Xbox One wordt gemaakt, rechtvaardigt ze zeker voor fans van racegames de keuze voor de console. Grijp lever naar deze 'grote' aflevering, die vorig jaar al mee werd uitgebracht met de originele lancering van de Xbox One, dan naar 'Forza Horizon 2', een puur op arcade-actie mikkende zijstap in de reeks, waarvan we na herhaaldelijk spelen maar niet overtuigd geraken.

Microsoft Game Studios

2 / Dead Rising 3

Geschifte zombie-actie, waarin je levende doden fileert met de meest mesjoche combineerbare wapens? Dat moet 'Dead Rising 3' zijn, een derde aflevering in de serie cult-zombiegames, die de Japanse uitgever Capcom exclusief voor de Xbox One lanceerde. De game zelf is al lachen (monteer bijvoorbeeld een grasmaaier op een moto, en zie de brokken zombie in het rond spatten), maar het dak gaat er pas helemaal af wanneer je 'Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX Plus' erbij downloadt, een uitbreiding die de game verandert in een speelhallenklepper uit de jaren '90.

Capcom

3 / Destiny

Het klopt: deze langverwachte opvolger van de mensen die 'Halo' maakten, deze first-person-shooterparel die volgens velen de enige echte 'next-gen'-game mag heten, komt ook voor de PlayStation 4 uit. Maar de meeste spelers gaan 'Destiny', dat je ook in je uppie kunt spelen, écht niet in huis halen voor de singleplayercampagne. Het vlees, en de duurzaamheid, van 'Destiny' zit in de dorpen in de speelwereld waarin je andere spelers kunt ontmoeten, om van daaruit ook samen aan de rol te gaan in de multiplayermodi van de game.

Activision

4 / Fifa 15

En jazeker, ook 'Fifa 15' komt op de andere gameplatformen uit. Maar voor de Xbox One heeft EA een speciale editie: een met 'Ultimate Team Legends', een verzameling voetbalgoden, waarmee je zelf je droomteam kunt samenstellen. Ooit fan geweest van Peter Schmeichel, Roberto Carlos, Roy Keane, Carlos Valderrama, Franco Baresi of een van de andere voetbalhelden van weleer, en zin om een van hen te besturen? Dan is 'Fifa 15' voor de Xbox One je ding. Of je kunt, als je een Xbox 360 hebt, nog eventjes wachten met je upgrade, want de game komt, inclusief speciale editie, ook nog op de vorige console uit.

Electronic Arts