VIDEO. 500 supporters voor Belgisch kampioenschap van videospel

VTM Nieuws
In de Spiroudome in Charleroi is vanmiddag het Belgisch kampioenschap van de videogame ‘League of Legends’ gehouden. Twintig gamers in vier teams namen het tijdens het toernooi tegen elkaar op. Opvallend: honderden toeschouwers woonden de wedstrijd live bij.

De videogame is ongelooflijk populair, wereldwijd spelen meer dan 100 miljoen mensen het spel. In teams van vijf spelers proberen ze om het eerst het andere team te verslaan. 

Dit is het grootste event ooit in ons land waarbij toeschouwers komen kijken naar een game-wedstrijd. De 500 supporters zorgden tijdens de confrontaties voor heel wat sfeer.

Maar wat houdt ‘League of Legends’ juist in? Omar Van Vynckt, één van de spelers, doet zijn best om het “simpel” uit te leggen:

Beelden van het League of Legends-wereldkampioenschap begin november in Incheon, Zuid-Korea.
AFP Beelden van het League of Legends-wereldkampioenschap begin november in Incheon, Zuid-Korea.
AFP
AFP
EPA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johnny Verbist

  Even nog iets toevoegen ben in paleis 12 paar jaar geleden naar de halve finales gaan kijken van League of Legends en daar zat toen 16.000 man dus 500 man grootste evenement ben niet goed mee?

 • Johnny Verbist

  Even in perspectief plaatsen de finale van League of Legends had 60 miljoen kijkers, de finale van de nba 17miljoen, WK wielrennen 30 miljoen en dan wordt dit zo negatief bericht.

 • Lawrence Van Damme

  Akkoord met de reacties hieronder. Is het echt nodig om op zo'n neerbuigende manier hierover te berichten. Alsof gamen iets voor sukkelaars is en de toeschouwers op zo'n event nog grotere sukkelaars zijn. We leven in 2018 waar meer dan 2 miljard mensen op de aardbol gamet!

 • Mario Tersago

  Nogal denigrerend voor .. "een videospel". Het grootste "esport game" momenteel wereldwijd te volgen. Noem me een nerd maar zelfs de meer ervaren spelers (zowel in LoL als andere games) bijten hun tanden stuk op dit spel. Enkel de DotA spelers doen er vaak nog een schepje bovenop.

 • Tim Van Steirteghem

  Belachelijke titel, precies of 500 is veel voor "...videospel". Het is 2018, verruim je wereld eens.