Tiener zoekt Pokémon, maar vindt lijk

Een tiener uit de Amerikaanse staat Wyoming trof een lijk aan terwijl ze Pokémon Go speelde. Het smartphonespel laat gamers virtuele monsters (Pokémon) vangen terwijl het gebruik maakt van de locatie van hun telefoon.

De negentienjarige Shayla Wiggins ging op zoek naar een Pokémon nabij een rivier, maar trof daar iets heel anders aan. "Ik wandelde richting de brug langs de oever, toen ik iets in het water zag," vertelde ze aan de lokale zender County 10 News. "Ik moest twee keer kijken en besefte dat het een lijk was".

Shayla, die samen met haar moeder de zomer doorbrengt in een woonwagenpark in de buurt, vertelt dat ze over een omheining sprong om de Pokémon die op haar kaart verscheen, te pakken te krijgen. "Het was erg schokkend. Ik wist eerst niet wat te doen, maar ik belde meteen de hulpdiensten en ze kwamen heel snel."

Volgens de politie is er waarschijnlijk geen kwaad opzet in het spel. "Het lijkt om een ongeval te gaan, mogelijk een verdrinking," zo staat in een verklaring van het bureau van de sheriff van Fremont. "Er is op dit ogenblik geen bewijs dat in de richting van kwaad opzet wijst. Bewijsstukken op de plaats van het incident hebben de onderzoekers doen vermoeden dat de man in het water ging op de plaats waar hij werd aangetroffen."

Sinds Pokémon Go werd uitgebracht, is het spel de meest verkochte app in de iStore in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels