Telenet opent onder naam 'The Park' locaties waar je VR-games kan spelen

De zaal in de Belgiëlei in Antwerpen gaat op 16 juni open. Voor 34,99 euro per persoon kunnen teams van vijf er een uur spelen.
Telenet De zaal in de Belgiëlei in Antwerpen gaat op 16 juni open. Voor 34,99 euro per persoon kunnen teams van vijf er een uur spelen.
Telenet opent volgende maand in Antwerpen onder de naam 'The Park' een eerste locatie waar je games in virtual reality kan spelen. Daarnaast werkt het telecombedrijf aan een eigen game rond de serie "De Dag", kondigde topman John Porter aan.

De zaal in de Belgiëlei in Antwerpen gaat op 16 juni open. Voor 34,99 euro per persoon kunnen teams van vijf er een uur spelen. Voorlopig bestaat het aanbod uit twee aangekochte VR-games: "Moonlight Survival" en "Alien Defense". In het eerste gaan de spelers in team de strijd aan tegen zombies, in het tweede redden ze de mensheid als een team mariniers. Dit aanbod zal snel uitgebreid worden met andere opties. 

Telenet, dat voor "The Park" een samenwerking aanging met investeringsfonds 9.5 Magnitude Ventures, is van plan om later nog in andere steden vestigingen openen. "Dit is een significante investering voor ons. We gaan hier geen half werk leveren. We gaan ons er echt op toeleggen", aldus Porter. Telenet zit voor 80 procent in het project, 9.5 Magnitude Ventures voor de overige 20 procent.

Porter testte het al even uit met enkele journalisten. In het begin van het spel staan de spelers nog met vijf op een rij, maar al snel loopt iedereen door elkaar. Het ziet er van aan de zijlijn gek uit, maar de spelers zien door hun bril in sneltempo zombies op zich afkomen. Er is teamwerk nodig om die allemaal uit te schakelen. Porter knalde er alvast niet naast.

Maar Telenet ziet het nog breder dan enkel bloederige schietspellen met zombies. "Hier kan niet alleen entertainment, maar ook educatie. Denk bijvoorbeeld aan lessen over de Grieken en de Romeinen. Leerlingen kunnen naar hier komen en midden in de oude beschavingen staan", zegt Kenny Henderyckx, Director Strategy & Corporate Development bij Telenet.

Met de investering in de gamingindustrie vervelt Telenet nog meer van een zuiver telecombedrijf naar een complete media- en entertainmentspeler. Het investeerde de voorbije jaren al in lokale televisiereeksen zoals "Chaussée D'Amour" en "De Dag" en veroverde onlangs het volledige zeggenschap over productiehuis Woestijnvis en zenders VIER, VIJF en ZES.

Telenet

Die laatste deal wordt nog afgerond, maar nu al boort Porter met VR-gamerooms een nieuwe markt aan. Bovendien doet hij dat als een van de eersten in België. "We willen in de leiderschapspositie zitten", aldus de CEO. "De consumptie en verwachtingen van mensen in entertainment evolueren. Als we over een jaar of twee terugkijken, denk ik dat we zullen erkennen dat we op deze dag voor een VR-revolutie stonden."

Telenet

Alle info over prijzen en boekingen van "The Park" staat op www.theparkplayground.be. Boeken is mogelijk vanaf 16 mei. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kelly Verlinden

    Zijn toch betere spellen te vinden dan de rommel die Telenet hier laat zien. Als ze zelf de ontwikkeling gaan doen dan gaat het niet goed komen.