Streamer kreeg miljoen (!) dollar voor paar uurtjes gamen

Tyler 'Ninja' Blevins, 's werelds beste Fortnite-speler.
AFP Tyler 'Ninja' Blevins, 's werelds beste Fortnite-speler.
Gameuitgever EA zou Twitch-streamer Ninja een miljoen dollar betaald hebben om de razend populaire game Apex Legends te streamen in de eerste uren nadat het spel werd uitgebracht en erover op Twitter te berichten. Ook Shroud, een andere bekende streamer, zou hiervoor zijn betaald. Er werd slechts gedurende enkele uren gestreamd.

Uitgever Electronic Arts ontkent niet dat het de twee gamers - die spellen streamen op de website Twitch voor een miljoenenpubliek - betaald heeft voor het streamen en twitteren op de dag van de release, maar treedt niet in detail over hoeveel geld daarmee gemoeid was. Ook Ninja - echte naam Tyler Blevins (27) - geeft zelf verder geen commentaar. Dat er een miljoen dollar aan Ninja zou zijn betaald is een uitspraak van een anonieme bron van Reuters. Het bedrag zou meer dan het dubbele zijn van wat Ninja normaal in een maand verdient.

Ninja is vooral bekend van Fortnite en heeft meer dan dertien miljoen volgers op Twitch. Shroud (de 24-jarige Michael Grzesiekis) een voormalige professioneel Counter-Strikespeler die veel schietspellen streamt; hij heeft zo’n zes miljoen volgers.

Apex Legends groeit nog altijd flink. De free-to-playgame wist in de eerste drie dagen na de release tien miljoen spelers aan te trekken. Dat kwam mede door de aandacht van de twee streamers. Op 4 maart meldde ontwikkelaar Respawn Entertainment dat de game al 50 miljoen spelers heeft getrokken. Deze site onderzocht vlak na uitkomst wat nou het geheim was van het spel. De conclusie kun je hier lezen.

Het game Apex Legends groeit nog altijd flink.
Apex Legends / screenshot Het game Apex Legends groeit nog altijd flink.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Janssens

  Trouwens frankieonpc heeft in de verste verte niets met apex legends. Hij woont bovendien in Zuid Afrika momenteel dus de dag dat hij u in een van z'n video's gaat wakker schudden omtrent cheaten is ook nog niet voor morgen. You're on your own pal. (tss haakjes, ik win ook spelletjes hoor)

 • Dave Janssens

  Beweren dat shroud mede ontwerper is van de game, dat is pas onzin! Als die jongen al iets gedaan heeft is het kritiek leveren.

 • Dave Janssens

  Precies een naïeve snaar geraakt. Als jij die 350.000 bans wil ontkennen kan je net zo goed het zonlicht ontkennen, professor.

 • Bram Claes

  Dave Janssens, uw commentaar slaat op niks en klopt langs geen kanten. het is duidelijk dat jij nog geen seconde gespendeerd hebt aan dit spel. Dus waarom zulke leugens verkondigen? Er is just niks bewezen. en 7 cheaters per ronde? Dat lijkt me sterk daar ik non stop speel en heel veel win. Ik heb in +-1000 matchen slechts 1 keere een aimbot player tegengekomen en 1 kerel van wie ik iets anders vermoedde. Dus zoals ze frankie zou zeggen : Zever , Gezever !

 • Dave Janssens

  1 op 8 mensen zijn aan het cheaten in Apex Legends. Dat is bewezen en wil zeggen dat ge in elk spel met een 7tal cheaters geconfronteerd kan worden en nu ben ik zelf niet iemand die makkelijk mensen wil verdenken daar ik vooral wil denken dat de wereld mooier is dan dat, maar mijn persoonlijke ervaringen met het spel dusver lijken het enkel te beamen. Gewoon belachelijk tegenwoordig, het mensdom.