Spelen we binnenkort topgames via onze browser? Google test streaming van 'Assassin's Creed Odyssey' in Chrome

rv
Kunnen gamers binnenkort toptitels streamen in hun browser? Google voert daarrond een eerste beperkte test uit, met Assassin's Creed Odyssey in zijn eigen browser Chrome.

In een dergelijke opzet heeft de gamer geen spelconsole of zware computerhardware nodig, aangezien alle dataverwerking plaatsvindt op toestellen aan de andere kant van de lijn. De opdrachten van de gamer worden vliegensvlug naar de servers van de aanbieder gestuurd, die op hun beurt de gamebeelden doorsturen naar de computer van de speler.

Vertraging

Google wil de beelden met 60 frames per seconde streamen naar Chrome, terwijl de vertraging tussen input van de controller en het resultaat op het scherm ook niet lang mag zijn. Dat wordt een uitdaging, want Assassin's Creed Odyssey bevat enkele pittige gevechten waarin de reactiesnelheid van de gamer een cruciale rol speelt. De zoekgigant meldt niet hoe het dat voor elkaar wil krijgen.

Wie wil deelnemen aan de test in Project Stream, moet wel in de VS wonen en een internetverbinding hebben van 25Mbit/s of hoger. Gebruikers moeten beschikken over een Google-account, een Ubisoft-account en liefst een bekabelde controller, zoals een Xbox One- of PS4 DualShock. Een muis kan ook, maar een trackpad raadt Google af. Gamers kunnen gebruikmaken van Windows, macOS, Chrome OS of Linux, zolang het besturingssysteem Chrome 69 of hoger draait.

Doel

De test lijkt een opstap naar een dienst om games te streamen in de browser en zo een ecosysteem voor gamers te maken. Eerder dit jaar circuleerde al een gerucht over een streamingdienst van Google voor games met de codenaam Yeti, en het lijkt dat Project Stream daar een gevolg van is. Testers kunnen vanaf vrijdag spelen, als Assassin's Creed Odyssey ook uitkomt voor andere platforms, zoals PS4 en Xbox One.

Lees hier onze review van Assassin's Creed Odyssey, dat overmorgen verschijnt voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.net2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wendy Warens

    Google is ook een streaming console aan het ontwerpen. Binnen tien jaar is er geen fysieke verkoop meer, of toch, dat is wat ze willen. Streaming heeft nog teveel nadelen momenteel, artifacts, latency,... Telenet zal toch eens voor beter internet moeten zorgen als we hier in België 4k games willen streamen.

  • Freddy De Vos

    Zou een goede oplossing zijn. Dan moeten we onze computer niet meer upgraden en zal onze harde schijf langer meegaan. Sommige games nemen echt veel plaats.