Sony toont razendsnelle PlayStation 5: tien keer sneller dan PS4

reuters
Sony heeft de razendsnelle prestaties van de nieuwe PlayStation in de verf gezet op een bijeenkomst in Tokyo. De PlayStation 5 is in vergelijking met de PlayStation 4 Pro bijna tien keer sneller, zo blijkt uit de demonstratie. 

Volgens Sony moet de volgende PlayStation uitblinken in een “immersieve” en “naadloze” speelervaring, onder andere dankzij verbeterde prestaties en een opgeknapte clouddienst. Dat gaf het Japanse bedrijf mee op een ‘corporate strategy meeting’, waarop ook de pers werd uitgenodigd.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen is de SSD die de harde schijf in de console vervangt. Zo’n SSD is vele keren sneller dan een traditionele HDD-schijf. Dat merk je ook tijdens het gamen, blijkt uit een demonstratie op het podium. Wall Street Journal-journalist Takashi Mochizuki, die aanwezig was tijdens de conferentie, deelde een filmpje van het gebeuren op Twitter.

Tijdens de demo neemt de PlayStation 5 het op tegen de PlayStation 4 Pro, momenteel de duurste en krachtigste variant van de spelcomputer. En wat blijkt? De nieuwe console laadt bijna tien keer sneller. Waar de Playstation 4 Pro nog 8,1 seconden laadtijd nodig heeft, speelt de PlayStation 5 het in amper 0,83 seconde klaar.


Veel andere details maakte Sony nog niet bekend. Het is niet duidelijk of er al een richtprijs is voor de PS5, noch wanneer de console op de markt komt. Volgens de Wall Street Journal zal dat in ieder geval niet meer voor dit jaar zijn. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Jos Vervoort: Om nadien Minecraft te spelen zeker? Persoonlijk vind ik die "framerate-race" zo belachelijk dat het groot is. Geef mij maar een onderdompelend spel waar een goede verhaallijn in zit, bijvoorbeeld zoiets als Heavy Rain destijds, de beelden mogen dan wat minder zijn. Het bijkomende nadeel van zeer hoge beeldkwaliteit is dat je heel wat meer opslagcapaciteit nodig hebt en dat een digitale versie van een spel een lange downloadtijd zal hebben, naargelang uw aansluiting.

 • Jos Vervoort

  Snellere laadtijden interesseren vele mensen niet denk ik, wat met brute graphics-power? Polygon count? Raytracing? Daar zal hij wel niet 10x krachtiger zijn ...

 • robby dobbels

  Zal een dure grap worden, hdd vervangen door ssd betekent direct al een serieuze prijsstijging, om nog te zwijgen over dingen zoals nvme opslag.

 • Bart Vanlierde

  eindelijk een SSD's in console's, loopt alweer jaren achter op pc's. en Wendy, eens je een SSD gewend bent wil je echt niet meer terug naar een gewone HDD, cpu zou variant zijn van AMD Ryzen 3de gen (die nog niet uit is voor pc) en gpu zou een variant zijn van de AMD Navi (die ook nog uit moet komen). zowel de PS5 en de nieuwe Xbox zouden AMD hardware gebruiken.

 • Maurizio Gordon

  Nou is dat alles