Sony bevestigt officiële naam van nieuwe PlayStation en onthult lanceerdatum

De PS4 is een van de bestverkopende consoles aller tijden.
EPA De PS4 is een van de bestverkopende consoles aller tijden.
De al eerder aangekondigde opvolger van de PlayStation 4 krijgt officieel de naam PlayStation 5 en wordt rond kerst 2020 verwacht. Dat meldt het Amerikaanse techmedium Wired in een interview met PlayStation-ontwerper Mark Cerny, en wordt door Sony zelf bevestigd in een blogpost.

De langverwachte console werd eerder al aangekondigd door het Japanse bedrijf, maar dat het toestel ook effectief ‘PlayStation 5' zou gaan heten, werd tot nu toe nooit bevestigd door Sony. De fabrikant zet vooral in op snellere laadtijden en mooiere beelden. Volgens Sony moet de volgende PlayStation uitblinken in een “immersieve” en “naadloze” speelervaring, onder andere dankzij verbeterde prestaties en een opgeknapte clouddienst.

Ook de controllers van de console krijgen een make-over. De nieuwe versie heeft ‘adaptive triggers’. Dat zijn triggers waarvan de weerstand zich kan aanpassen aan situaties in games. Sony noemt als voorbeeld het schieten met een pijl en boog. Spelers zouden door de nieuwe knoppen daarbij de spanning van de boog moeten kunnen voelen. Een andere vernieuwing in de controller is het gebruik van haptische feedback in plaats van een reguliere trilmotor.

In een eerder getoonde demo nam de 
PlayStation 5 het op tegen de PlayStation 4 Pro, momenteel de duurste en krachtigste variant van de spelcomputer. En wat blijkt? De nieuwe console laadt bijna tien keer sneller. Waar de Playstation 4 Pro nog 8,1 seconden laadtijd nodig heeft, speelt de PlayStation 5 het in amper 0,83 seconde klaar.

Veel andere details maakte Sony nog niet bekend. Het is niet duidelijk of er al een richtprijs is voor de PS5.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Van Zeijl

  De ps5 zal huidige spellen seller laden dan de ps4 echter zullen de spellen die op de ps5 uit komen grafisch veel mooier zijn en dus ook veel zwaarder zijn met het résultaat dat de snelheid waar een spel mer wordt geladen en gestart, hetzelfde zal zijn als huidig met de ps4 zoniet nog langzamer

 • Geert Vaelen

  Yes waaw, dat hadden ze nu echt niet verwacht se. Eerst kwam PS1 uit, dan de 2, daarna nummer 3 en uiteindelijk de 4. Wat verwacht je dan hoe het 5e model gaat heten? PS5 natuurlijk.

 • Marc Statham

  Mijn nieuwe TV is er klaar voor en de Belkin 2.1 HDMI kabels zitten er ook al in.

 • Nicolas Van Hoecke

  Werd tijd dat ze iets deden aan de laadtijden!!

 • Marko Decandt

  Man man man, ik word oud, als fervente Playstation 1 en 2 speler, snap ik echt niets van wat er in het filmpje verteld wordt.