Sfeer zit meteen goed in veelbelovende eerste trailer 'Fallout 4'

screenshot
Monsters, mutanten, desolate landschappen en overlevers in geavanceerde harnassen: de Bom is weer gevallen, en dat betekent een nieuwe versie van 'Fallout'. Gamesbedrijf Bethesda bevestigt de release van de vierde telg in de post-apocalyptische reeks die simpelweg 'Fallout 4' zal heten.

De eerste trailer biedt al een glimp wat we mogen verwachten van de nieuwe RPG-openwereldgame. Op in-gamebeelden zien we een hond door een verwoest huis snuffelen terwijl flashbacks aantonen hoe vredig alles was voor de oorlog uitbrak.

screenshot

Het tafereel geeft je onmiddellijk een onbehaaglijk gevoel, waardoor de makers de sfeer van de game meteen raak weten te vatten. De hond gaat uiteindelijk op pad met een mens, vermoedelijk de hoofdrolspeler in de game.

E3

Bethesda meldt dat de wereldpremière van 'Fallout 4' doorgaat op de E3-showcase van het bedrijf, op 14 juni in het Dolby Theatre in Hollywood. De presentatie wordt live gestreamd via Twitch en YouTube.

screenshot

Lang wachten

Fans hebben lang moeten wachten op de nieuwe game. Vijf jaar geleden verscheen wel 'Fallout: New Vegas', maar voor de echte voorganger in de reeks, de 'Game of the Year'-editie van 'Fallout 3', moeten we al teruggaan tot 2008. De aankondiging maakt dus veel gamers enthousiast:

Consoles

'Fallout 4' verschijnt voor de Xbox One, de PlayStation 4 en pc. Een datum is nog niet bekend, maar een van de locaties in de game zou alvast Boston zijn:

screenshot
screenshot
screenshot