Sega geeft nostalgici miniversie van Mega Drive en herwerkt klassiekers voor Nintendo Switch en smartphones

Sega
Sega brengt een nieuwe, kleine versie uit van de Mega Drive. Dat kondigt het gamesbedrijf aan tijdens het evenement Sega Fes 2018. Eerder lanceerde AtGames al een nieuwe versie van de klassieke console.

Deze nieuwe Mega Drive Mini verschijnt ter ere van de dertigste verjaardag van de spelsysteem. De miniversie moet ergens dit jaar uitkomen in Japan, maar verder geeft Sega nog geen details vrij. Zelfs de naam zou nog niet helemaal vastliggen.

Dertig jaar

De originele 16-bits Mega Drive verscheen als opvolger voor het 8-bits Master System in oktober 1988 in Japan, waardoor een lancering in het najaar van 2018 aannemelijk lijkt. Of en wanneer de Europese release op de planning staat, is nog niet duidelijk. De retroconsole zal een aantal ingebouwde games bevatten, maar het is nog niet duidelijke welke en hoeveel.

Verder gaat Sega een aantal van zijn klassieke games uitbrengen voor de Nintendo Switch. Daarbij gaat het onder andere om Sonic the Hedgehog, Thunder Force 4 en Phantasy Star. Er verschijnen ook games voor Android en iOS.

Andere versie

Eerder lanceerde het bedrijf AtGames al een nieuwe, compacte versie van de Mega Drive in licentie. De console bevat ingebouwde games maar slikt ook originele cartridges, al geeft AtGames geen garantie dat ze allemaal werken. Onze recensie van deze en vier andere retroconsoles vind je hier.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Hier staan nog twee Megadrives in de collectie die perfect werken. Retropie staat hier ook op de Raspberry, maar het origineel blijft leuker. Alfons Thijs: Wel een stevig prijsverschil, 35 euro voor de Raspberry tegenover 200 voor de Shield en niet vergeten dat de "berry" nog veel meer mogelijkheden heeft waarvan de Shield enkel kan dromen.

 • Max Maximus

  Staat nog een originele megadrive II console op zolder.Zeker weten dat het nog perfect zal werken.

 • Alfons Thijs

  Francinne, Raspberry, laat me niet lachen. Tegenwoordig heb je de nvidia shield...

 • Steve Van der Vekens

  Mega Drive, 16 bit. Waarom geen mini-Sega Saturn? 32 bit? Dat zou pas interessant zijn. Sega heette vroeger Service Games.

 • Francinne Declerque

  Met een raspberry pi 3 computer van 35 euro steek je op minder dan een half uur een spelcomputer in elkaar die alle games van oude Nintendo’s, commodore 64, Sega etc etc kan draaien.