Roze Mario niet voor morgen: Nintendo wil geen holebikarakters

Mario laat Luigi nog even noodgedwongen links.
AP Mario laat Luigi nog even noodgedwongen links.
Spelletjesgigant Nintendo heeft aangekondigd dat spelers geen holebikarakters kunnen selecteren in haar nieuwste simulatiegame Tomodachi Life. Dat meldt BBC News vandaag.

Tye Marini, Nintendofan van het eerste uur én homo, had een socialemediacampagne opgezet om de multinational aan te sporen holebikarakters in het spel op te nemen - Tomodachi Life is immers gemodelleerd naar 'het echte leven'. Marini claimde dat het niet kunnen selecteren van een holebikarakter de authenticiteit van het spel volledig naar de vaantjes zou helpen.

De repliek van Nintendo: "Onze opzet is nooit geweest om met de lancering van dit spel enige vorm van sociale commentaar op te zetten". Verder luidt de commentaar van de spelletjesgigant nogal knullig: "De relatieopties in Tomodachi weerspiegelen een speelse, alternatieve wereld eerder dan een simulatie van het echte leven."

Koffiedik kijken
Of Nintendo voor altijd en eeuwig de holebikarakteroptie bant, is koffiedik kijken. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen alle reacties op de socialemediacampagne van Marini "nauwkeuring in beschouwing genomen". Voorts benadrukt het bedrijf dat ze "zal blijven luisteren en denken over de feedback. We zien campagnes als deze als een opportuniteit om onze consumenten beter te begrijpen."

Maar voorlopig zullen u en Marini het dus moeten doen met een heterovariant.