Proximus lanceert competities rond games FIFA, Counter-Strike en League of Legends

Photo News
Proximus lanceert drie competities rond e-sport - competitief gamen - in ons land. De kampioenschappen draaien rond de populaire games League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive en FIFA.

De competities staan open voor iedereen, zowel amateurs als professionele gamers. Ze bestaan uit drie fases, namelijk de onlineselectie, de groepsfase en het slotevenement. In augustus volgt de aftrap.

De kampioenschappen van League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive worden georganiseerd in samenwerking met ESL Benelux, terwijl voor de FIFA-competitie een exclusief akkoord is met de Pro League. De details hiervan zal de Pro League zelf presenteren op 22 juli.

Een gamer speelt 'Counter-Strike'.
ANP Een gamer speelt 'Counter-Strike'.

Nieuwe zender

Om het potentieel van de e-sport volledig te benutten, roept Proximus de zender EsportTV in het leven, zodat de fans alle grote competities kunnen volgen. Via sociale media volgt ook een campagne rond e-sport.

Een beeld uit 'League of legends'.
RV Een beeld uit 'League of legends'.

"De e-sporten zijn geen tijdelijke mode, maar worden een echt fenomeen", vertelt Guillaume Boutin van Proximus. Hij verwacht tegen 2020 twee miljoen Belgische fans.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Matthys

  Wel ironisch dat kabelinternet met 5 ping voor gamers veel beter is dan die vdsl vodden van Proximus.

 • Pieter Beernaert

  Men bedoeld: Een selectief groepje jongeren verdient geld met e-sport

 • Robin Vranckx

  Een afbeelding van hoe League of Legends er 6-7 jaar geleden uitzag haha. Het is bekend genoeg om uit te groeien zoals echte sporten.

 • Joske Vermeulen

  Telenet steekt er keer op keer naast... Goed bezig Proximus. Ben superblij sinds mijn overschakeling

 • Gino Trubbels

  Proximus , nog een van de weinige Belgische bedrijven is goed bezig !!!! Doe zo voort !