Tiener (13) probeert moeder te wurgen nadat ze zijn Playstation afneemt

Tot ergernis van zijn mama, bracht de jongen zijn tijd grotendeels door op de Playstation 4.
REUTERS Tot ergernis van zijn mama, bracht de jongen zijn tijd grotendeels door op de Playstation 4.
Een Franse 13-jarige heeft in een woede-uitbarsting geprobeerd om zijn moeder te wurgen. De vrouw had hem gestraft door zijn Playstation 4 af te nemen. 

Het dramatische voorval gebeurde maandag in de stationsbuurt van Perpignan. De moeder spoorde haar zoon, die aan het spijbelen was, aan om naar school te gaan. Tijdens de discussie strafte de vrouw haar zoon en nam zijn Playstation af. Daar bracht de tiener het grootste deel van zijn tijd op door, tot grote ergernis van zijn mama.

De straf viel echter niet in goede aarde. De jongeman werd woedend, duwde zijn moeder op bed en plaatste zijn arm krachtig op haar keel. Hij probeerde verschillende keren na elkaar om zijn moeder te verstikken, en bedreigde ze ondertussen met de dood.
Een van de buren verwittigde de politie. Die troffen het slachtoffer aan bij een buurman, gewond en met blauwe plekken in het gezicht. Haar zoon had zich intussen teruggetrokken op zijn kamer en werd door de politie opgepakt en opgesloten in een jeugdinstelling. Hij bekende de feiten maar minimaliseerde ze en beweerde voortdurend in conflict te liggen met zijn moeder. Toch zei hij spijt te hebben. Hij zal zich binnenkort voor de jeugdrechter moeten verantwoorden.

Bekijk ook:
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Dakman

  Dit is ook de schuld van de maatschappij hoor, je bent verlicht om met 2 te gaan werken en dan komt de opvoeding soms wat op de tweede plaats, ik heb geluk gehad dat mijn ma thuis was als ik klein was, maar het is verdomd moeilijk om kinderen op te voeden tegenwoordig met al die sociale media. Je kan appels en peren weet je wel.

 • Wendy Vandereyken

  En wat dan met facebook ? Daar is meer dan de helft van de wereldbevolking aan verslaafd, inclusief de ouders.

 • Desmet Jacques

  Inderdaad E. B. het gevolg van hun in de watten te leg. Desmet Jacques - Kortemark

 • Raphael Kerser

  Walgelijk! Ze zouden die game spelletjes moeten verbieden, de jeugd wordt er alleen maar lui en agressief van!

 • Freddy De Vos

  Te verstikken? Dus hij heeft er duidelijk over nagedacht... . Gamen is leuk, maar ouders moeten grenzen stellen! Je moet voorkomen dat je kinderen verslaafd worden!