Nieuwe Playstation 5 kan tot wel 470 euro kosten

Photo News
De producent van Playstation, Sony, worstelt met de prijs van de volgende generatie van de gameconsole. De onderdelen blijken moeilijker beschikbaar dan verwacht. Dat zeggen bronnen binnen het bedrijf aan de nieuwssite Bloomberg.

De Playstation 4 kwam 6 jaar geleden op de markt, en ondertussen is Sony volop bezig met het ontwikkelen van de nieuwe generatie. Die wil de producent tegen het einde van dit jaar in de winkels wil hebben, vlak voor de feestdagen.

Volgens de bronnen ligt de prijs om de nieuwe console te maken op 450 dollar, of zo'n 415 euro, per unit. Met winst bijgeteld komt dat op zo'n 470 dollar. Naar goede gewoonte houden ze bij Sony geen rekening met de wisselkoersen, en zou het nieuwe model dan ook 470 euro kosten.

Volgens Sony zou de PS5 veel krachtiger worden dan het vorige model, en zou je games in 4K en zelfs 8K kunnen spelen. 

De vorige generatie, de PS4, kostte bij de lancering 399 euro.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Diégo Verbeke

    Me like en opzich vind ik de prijs nog meevallen:)