Plague Inc. krijgt nieuwe spelmodus: pandemie stoppen in plaats van mensheid uitroeien

Plague Inc.
REUTERS Plague Inc.
De ontwikkelaar van Plague Inc. gaat overstag: het spel dat eigenlijk draait rond het uitroeien van de mensheid, krijgt binnenkort een nieuwe spelmodus waarin het net de bedoeling is om de wereld te redden. Daar was veel vraag naar, aldus ontwikkelaar Ndemic Creations. Het bedrijf doneert ook 250.000 dollar (ruim 228.000 euro) in de strijd tegen coronavirus.

In Plague Inc. heb je de controle over een ziekte die zich wereldwijd verspreidt en zoveel mogelijk slachtoffers maakt. Wanneer de mensheid is uitgestorven, heb je gewonnen. In de nieuwe spelmodus streef je naar het omgekeerde: je moet de wereld behoeden voor een nieuwe pandemie. Spelers zullen daarom triagecentra kunnen opzetten, quarantaines bevelen, social distancing opleggen en publieke ruimtes sluiten – maatregelen die de meesten van ons bekend voorkomen in tijden van corona.

Ndemic Creations, de ontwikkelaar van Plague Inc., doneerde onlangs 250.000 dollar (iets meer dan 228.000 euro) aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Coalition of Epidemic Preparedness Innovations (CEPI). Volgens de ontwikkelaar was er sindsdien veel vraag naar zo'n nieuwe spelmodus. “Tijdens het afhandelen van onze donaties aan het WHO en CEPI, werden we herhaaldelijk gevraagd of we een spel konden maken waarin de speler een uitbraak moet stoppen”, klinkt het.

Wanneer de nieuwe spelmodus beschikbaar zal zijn is niet bekend. De update zal tijdens de huidige pandemie wel gratis zijn voor alle spelers.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.