Eindelijk! ‘Age of Empires’ is na 21 jaar terug met nieuwe versie

.
Microsoft .
Gamers, neem vanaf 20 februari alvast enkele dagen verlof, want dan brengt Microsoft ‘Age of Empires: Definitive Edition’ uit. Microsoft heeft het legendarische computerspel uit 1997 helemaal herwerkt, zodat het spel ook op nieuwere pc’s kan worden gespeeld.

Gisteren kondigde Microsoft aan dat het op 20 februari een vernieuwde versie van ‘Age of Empires’ op de markt brengt. De originele versie is intussen 21 jaar oud, waardoor veel gamers met nieuwe pc’s het spel niet meer konden spelen. Maar nu heeft Microsoft dus al die gedateerde computervereisten weggewerkt.

Jörg Neumann, productiedirecteur bij Microsoft, liet in september al weten dat hij werkte aan een remake van het eerste ‘Age of Empires’-spel. Maar dan moesten sommige delen wel volledig opnieuw worden gemaakt: “We hebben elk soundeffect en alle muziek opnieuw gemaakt, maar de ziel van het spel is nog volledig intact” aldus Neumann. “Het is precies zoals Age of Empires 1, alleen beter.”

De release was eigenlijk gepland voor oktober 2017, maar werd dus enkele maanden uitgesteld. Nu is het eindelijk zover.

Age of Empires IV

En de pret houdt niet op, want vorig jaar kondigde Microsoft ook al 'Age of Empires IV' aan. Geen remake van een oudere versie dus, maar een volledig nieuw hoofdstuk. Wanneer dat spel uitkomt, is nog niet bekend.

Op 20 februari lanceert Microsoft ‘Age of Empires: Definitive Edition’ voor PC. Het spel zal 19,99 euro kosten.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Artuur Lemmens

    Mooi zo. Ik heb speciaal 2 oude pc's bewaard om enkel dit spel te kunnen spelen. Nu terug een nieuwe versie voor op een moderne pc. Prima.

  • Tom Stils

    Best afwachten op de echte release 6 maanden later op Steam, want nu zal ie enkel te verkrijgen zijn via da Windows Store, en dat is echt rampzalig slecht! Dom van Microsoft.

  • Thierry Vansweevelt

    Ik mis nog altijd Populous en Petz 3. Wanneer komt dat terug?