BEA wijst op systeem dat ouders en hun kinderen over inhoud van games informeert

PHOTO_NEWS
"Er bestaat een systeem om ouders en hun kinderen te informeren over de inhoud van een game en de leeftijdsgroep waarvoor het spel bedoeld is." Dat merkt Belgian Entertainment Association (BEA) op. In het programma Hautekiet op Radio 1 zei traumapsycholoog Erik De Soir eerder dat de productie van het spel Grand Theft Auto, waarin martelscènes voorkomen, verboden moet worden. "Het is toxisch goed voor jongeren", zei hij toen.

BEA doelt met het systeem op "Pan European Game Information" of PEGI. Via pictogrammen en een leeftijdsaanduiding worden ouders en kinderen geïnformeerd voor wie een spelletje bedoeld is, en wat het inhoudt.

Daarnaast merkt BEA op dat de "gamers" van vroegere spelletjes intussen ouder zijn geworden en dat sommigen ook zelf kinderen hebben. "Zij zijn beter geïnformeerd en weten welke spelletjes ze hun kinderen kunnen laten spelen. Bovendien kunnen ze met hun vragen terecht op de website van PEGI."

BEA merkt eveneens op dat de huidige gameconsoles zodanig ingesteld kunnen worden, zodat kinderen geen spelletjes kunnen spelen die niet voor hen bedoeld zijn.