Ook Nintendo start eigen online gamenetwerk op

Satoru Iwata, topman van het Japanse Nintendo.
AP Satoru Iwata, topman van het Japanse Nintendo.
Na Microsoft met Xbox Live en Sony met PlayStation Network komt nu ook gameproducent Nintendo met het Nintendo Network. Daarmee zullen gebruikers online kunnen gamen net als digitale content aankopen. Dat werd bekend gemaakt door Nintendo zelf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

De nieuwe dienst zal niet beschikbaar zijn voor de huidige Wii, maar wel voor de 3DS en de Wii U. Die laatste console zal pas eind dit jaar in de winkels liggen. Via het platform zal er online gespeeld kunnen worden en is er ondersteuning voor gebruikersnamen, waardoor de alom gehate 'friend codes' tot het verleden behoren. Voorts zullen gebruikers er met elkaar kunnen communiceren, digitale content zoals add-ons aanschaffen, en demo's downloaden.

NFC-chip
Stilaan beginnen er ook meer details uit te lekken over de Wii U. De toevoeging van een near-field-communication-chip (nfc) is niet langer een gerucht, aangezien het werd aangekondigd door topman Satoru Iwata zelf. Dat maakt het mogelijk om betalingen uit te voeren met het gebruik van smart cards.

Speelkaarten
Natuurlijk zijn de mogelijkheden die de chip brengt voor het echte gamen iets interessanter. Zo zouden kaarten verzameld kunnen worden die je sterker maken in een game, of die speciale content brengen. Het is dan ook niet abnormaal dat Nintendo met deze mogelijkheid komt, aangezien het Japanse bedrijf het levenslicht zag als maker van speelkaarten. (sg)

AP