Ontwikkelaar Fortnite sleept valsspelers voor de rechter

Bezoekers spelen Fortnite op de gamebeurs Gameforce, afgelopen weekend in de Nekkerhal (Mechelen).
BELGA Bezoekers spelen Fortnite op de gamebeurs Gameforce, afgelopen weekend in de Nekkerhal (Mechelen).
Gamemaker Epic Games, ontwikkelaar van de populaire game Fortnite, sleept een paar vloggers voor de rechter. Brandon Lucas (alias Golden Modz) en Colton Conter (alias Exentric) laten in filmpjes op YouTube zien hoe ze gebruikmaken van 'cheats'. De software om vals te kunnen spelen, verkopen ze online.

Golden Modz heeft 1,7 miljoen volgers op YouTube. “Lucas speelt niet alleen vals, hij verkoopt ook software waarmee anderen kunnen cheaten”, zegt Epic Games. Lucas verkoopt bijvoorbeeld een aimbot, waarmee gamers automatisch een wapen op vijanden kunnen richten om ze dood te schieten, zonder dat ze zelf hoeven te mikken. “Ze verpesten games voor mensen die eerlijk spelen”, aldus Epic Games.

In de game Fortnite: Battle Royale belandden honderd gamers op een eiland. Ze moeten wapens zoeken en een verdediging bouwen. Mensen kunnen alleen spelen of teams vormen. Wie het langst in leven blijft, wint. De game wordt door meer dan 75 miljoen mensen gespeeld en is daarmee een van de populairste games ter wereld.   

“Het spel is een van de meest verslavende games ooit gemaakt”, stelt het bedrijf divorce-online.co.uk vorige maand. Volgens de Britse onderneming is Fortnite de aanleiding voor honderden, misschien wel duizenden echtscheidingen in het Verenigd Koninkrijk. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maarten Van Reusel

  Sry hoor maar die reacties hier zijn onredelijk, dat er gecheat kan worden is de fout van de dev's maar dat ze de software voor die cheat verkopen is eigenlijk pay to win ma je betaald niet aan de makers van de game maar aan de makers can de cheats, zie het zo: je heb zelf een zaak opgestart in het maken van drinken eb iemand anders brengt een andere smaak uit onder de naam van jouw bedrijf en hij verdient er geldt mee, zou jij die persoon gewoon laten doen?

 • Almanzo Desmet

  Ik begrijp dat. Cheaters en mods moet gestraft worden! Als je zelf op ps4 of op Xbox one of op pc speelt en je word hele tijd gemod of gecheat ga je dit zelf niet plezant vinden! Enkel op oude games die al zit 6 a 7 jaar oud begrijp ik dat maar nieuwe game not done.

 • Wendy Warens

  Jos Pros Dat zei een zuurpruim zoals u vijftig jaar geleden ook over de jeugd, in de jaren tachtig ook, idem voor de jaren negentig en die daarop volgen. Het is niet de ondergang van de jeugd want het word zelfs meer door volwassenen gespeeld. Stop met zeveren dus.

 • Freddy De Vos

  Dus omdat hun software niet beveiligd is, gaan ze het uitwerken op de jeugd? Gaat men valsspelers straks harder bestraffen dan moordenaars en verkrachters?

 • Matthias Jerusalem

  Peter. Het is biet de fout van de makers. Er wordt speciaal software gemaakt door hackers die dit mogelijk maken.