Ongezien: e-sporter mag geen enkele game van EA meer spelen

De Maltees Kurt Fenech, online beter bekend als Kurt0411.
YouTube De Maltees Kurt Fenech, online beter bekend als Kurt0411.
Ophef in de wereld van professionele gamers. Electronic Arts (EA), een van de grootste gamemakers ter wereld, heeft een e-sporter voorgoed geblokkeerd. Hij mag geen enkele game van EA meer spelen. Niet als professional op grote toernooien, maar ook niet voor de lol in zijn eigen huis. Zijn account wordt geblokkeerd.

Het gaat om Kurt Fenech uit Malta, die zichzelf Kurt0411 noemt. Kurt0411 deed mee aan officiële toernooien van de voetbalgame FIFA. Zo bereikte hij in 2018 de halve finale van het WK, de FIFA eWorld Cup.

In november had EA besloten om Fenech te schorsen voor officiële toernooien. Volgens EA had hij medewerkers en tegenstanders bedreigd. In de dagen na de schorsing werden de Twitteraccounts van meerdere EA-medewerkers gehackt. De accounts plaatsten tweets die Fenech steunden.

“Tirannie”

Op Twitter, YouTube en gamekanaal Twitch bleef Fenech kritiek uiten op EA. Hij beschuldigde het bedrijf van tirannie. "Hij bleef agressieve en dreigende boodschappen en filmpjes over EA-medewerkers en profgamers op sociale media zetten. Hij moedigde anderen aan om hetzelfde te doen. Zijn berichten gaan de grenzen van fatsoen over en zijn persoonlijke aanvallen, in strijd met onze voorwaarden. We staan dreigend gedrag niet toe", laat EA nu weten.

Fenech is het niet eens met zijn blokkade. Hij beschuldigt EA van een samenzwering. "Ik heb nooit iets gezegd dat ik niet had moeten zeggen. Dit gaat dieper dan mensen denken. Ze wilden niet dat ik mee zou doen aan toernooien omdat ze bang waren dat ik zou winnen.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Switten

  Er zijn nog meer dan genoeg andere goede games.

 • Erik De Smet

  Al dat gedoe over games... get a life!

 • Maxime Haulotte

  David Lievens, het ging niet enkel om de toernooien die hij mogelijk had kunnen winnen, maar Kurt is/ was de 2e grootste streamer van fifa op

 • Hermans Steven

  In dit geval volkomen terecht! Moet hij maar geen medewerkers bedreigen. EA staat hier volledig in hun recht!

 • David Lievens

  Als uw beste prestatie op hun toernooien een halve finale is, denk ik niet dat de angst voor zijn overwinning de reden is...