Nu zijn ook 2.400 MS-DOS-spelletjes gratis online te spelen

rv
Nadat The Internet Archive in november 900 oude arcadegames online bracht, zijn nu de MS-DOS-spelletjes aan de beurt. Liefst 2.400 brokjes nostalgie staan voor u klaar om gespeeld te worden.

Een trotse Jason Scott van The Internet Archive, dat webpagina's, software, films en audio archiveert, maakte zondag bekend dat hij 2.400 MS-DOS-games gratis beschikbaar heeft gesteld voor iedereen. Hij speelt daarmee in op het succes van The Internet Arcade, een pagina met honderden geëmuleerde arcadegames, die hij sinds begin november online zwierde. Op twee maanden tijd lokte die pagina 5 miljoen bezoekers.

Scott schrijft dat deze pagina nog een beetje anders/beter is dan de vorige. Zo heeft hij enkel de volledig werkende programma's beschikbaar gesteld - al geeft hij toe dat er af en toe nog één tussen kan zitten dat de geest geeft als je het probeert te spelen - waardoor het analoge MS-DOS-gevoel je weer helemaal zal inpalmen.

Bovendien zijn de spelletjes veel meer dan voorheen voorzien van alle nodige meta- en achtegronddata, dankzij de game-informatiedatabank Mobygames. Het doel daarvan is om de beschikbare games meer context mee te geven voor de spelers.