Nostalgie! Tamagotchi komt terug als gratis spel voor smartphones

Ken je de Tamagotchi nog? Het populaire speelgoed van rond de eeuwwisseling komt binnenkort terug als smartphonegame voor iOS en Android. Net zoals vroeger gaat het om een digitaal huisdier dat moet worden verzorgd, gevoederd en vertroeteld.

Tamagotchi werd twintig jaar geleden een wereldwijde rage, ook in ons land. Het speeltje was vooral populair onder kinderen, al leidde het ook tot heuse drama's wanneer het beestje slecht behandeld werd en de pijp uitging.

Later werden er ook versies van de Tamagotchi geïntroduceerd met uitgebreidere gameplay, zoals het sluiten van huwelijken en het starten van gezinnen. In totaal zijn er 44 versies van de Tamagotchi geïntroduceerd, die overigens niet allemaal bij ons zijn uitgekomen.

rv

Overigens brachten de makers met Tamagotchi L.I.F.E. jaren geleden al eens een app voor Android en iOS uit. Producent Bandai Namco meldt dat het deze keer gaat om een gratis spel, al zal het wel microtransacties bevatten om de ontwikkeling van het huisdier te versnellen.

Meer weten over de nieuwste technologische ontwikkelingen?
Ga naar Tweakers.netReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.