Nooit was onlinegame populairder dan Fortnite

200 miljoen gamers spenderen maandelijks ruim 300 miljoen dollar aan ‘gratis spel’

jonge Fortnite-gamers in volle actie.
BELGA jonge Fortnite-gamers in volle actie.
Nooit was een onlinecomputergame populairder dan Fortnite. Wereldwijd spelen vandaag meer dan 200 miljoen gamers het cartoonachtige schietspel. Gratis. Toch levert het de ontwikkelaar makkelijk 300 miljoen per maand op. Vooral jonge, eraan verslingerde tieners zijn verzot op de leuke outfits en overwinningsdansjes, die wél betalend zijn. Eens de community hen in haar greep heeft, is het nog moeilijk eraan te weerstaan.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Net gezien dat Epic Games, de uitgever van Fortnite, zijn eigen online-winkel aan het opzetten is als concurrent van Steam/Valve. Er is nog niet veel te zien, maar het concept ziet er veelbelovend uit. Ontwikkelaars zouden bij Epic Games bovendien meer winst maken (88%) op hun spel dan bij Steam (70%). Gaben gaat vast slapeloze nachten tegemoet.

 • Milo Robays

  Niet alleen kinderen en jongeren spelen dit. Ook volwassenen spelen dit ook, denk maar aan Twitch Streamers die meer verdienen dan de meest mensen die gaan werken.

 • Arie Verwimp

  Hebben die nu echt niets anders te doen? Ik heb geen computer nodig om mij bezig te houden hoor...en inderdaad lost generation.

 • Tony Vanheste

  Lost generation, liever lam dan moe

 • Abdel Nasser

  Mijn zonen spelen dit ook. Het is een sociaal gebeuren omdat er samen met vrienden wordt gespeeld. Tijdens het spel hebben die ook een sociale babbel.