Nintendo stelt 23 games voor Wii U voor

GETTY
23 spellen hebben Nintendo en haar partners klaargestoomd voor de Wii U. Dat maakte de Japanse gigant vandaag op de E3-beurs in Los Angeles bekend. Onder meer Batman: New Super Mario Bros. U, Arkham City Armored Edition, Mass Effect 3, Pikmin 3 en Lego City Undercover werden op E3 onthuld.

Het zal de gamefans worst wezen, maar de eerste keer dat je de Japanse Nintendo-topman en Mariobedenker Shigeru Miyamoto zijn praatje stilletjes voor duizenden Engelstalige mensen in de eigen taal ziet en hoort doen terwijl hij overstemd wordt door de Amerikaanse 'tolk', is dat redelijk hilarisch. Maar dit terzijde.

De persconferentie van Nintendo - naast Microsoft en Sony één van de big three - begon met de handig-om-in-huis-te-hebben Pikmin. De derde versie van dit game uit de eigen stal laat onder meer toe om via het touchscreen van de Wii U GamePad tot vier leiders aan te sturen.

Ubisoft
WB Games mocht 'Batman: Arkham City Armored Edition' - met nieuwe BAT-modus en Batarangbesturing via de Wii U GamePad - voorstellen aan het publiek. Van een van Nintendo's belangrijkste partners, Ubisoft, werd ons een blik op 'ZombiU' gegund, tot groot jolijt van onze collega-persmensen in de zaal. De GamePad wordt daarin gebruikt als vizier voor een sniper of als hacktoestel. De Franse spelontwerper staat verder ook in voor Assassin's Creed III, Rabbids Land, Your Shape Fitness Evolved 2013, Rayman legends, Sports Connection en Marvel Avengers: Battle for Earth. Die komen allemaal naar de nieuwe Wii U-console.

Ook Scribblenauts Unlimited, Darksiders II, Mass Effect 3, Tank! Tank! Tank!, Tekken Tag Tournament 2, Trine 2: Directors Cut, Ninja Gaiden: Razor's Edge, Aliens Colonial Marines, Project P-100, Sing en Lego City: Undercover zullen binnenkort beschikbaar zijn op de meest recente spelcomputer van Nintendo. Vooral Lego City zou weleens een schot in de roos kunnen zijn.

Nintendo Land
Tot slot toonde de Japanse spel- en console-ontwikkelaar zich erg fier op 'Nintendo Land'. Een virtueel pretpark waarin een aantal bekende Nintendofiguren en - spellen in twaalf attracties aan bod komen.

Naast een poging om vrienden en familie weer dichter bij elkaar te brengen via de Wii U - met bijvoorbeeld het karaokespel 'Sing' (werktitel) - is Nintendo ook nog altijd bekommerd om onze gezondheid. Wii Fit U is de opvolger van hetzelfde spel zonder de U en biedt nieuwe oefeningetjes aan. Je kan nu ook statistieken opladen met de nieuwe controller.

En wat met de Nintendo 3DS? Dit kregen we voorgeschoteld: New Super Mario Bros 2, Paper Mario Sticker Star, Luigi's Mansion: Dark Moon, Castlevenia Lord of Shadow, Disney Epic Mickey, Scribblenauts Unlimited en Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance. Maar daarover morgen meer.

AFP
Ceo van Nintendo America, Reggie Fils-Aime als zombie...
AP Ceo van Nintendo America, Reggie Fils-Aime als zombie...
... en hier als mens.
REUTERS ... en hier als mens.
AP
REUTERS
AFP
REUTERS