Nintendo schrapt Mario-games in België

Nintendo schrapt Mario-games in België
REUTERS Nintendo schrapt Mario-games in België
Nintendo Benelux zal twee smartphone-games, Mario kart tour en Dr. Mario World, deze zomer niet lanceren in ons land. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. Reden is volgens het bedrijf de onduidelijke Belgische wetgeving over 'loot boxes'.

'Loot boxes' zijn schatkistjes die je in een spel kan kopen, met bijvoorbeeld wapens, outfits of andere spelelementen. Je moet ze betalen met punten of echt geld. Omdat je niet weet wat erin zit, beschouwt de Belgische overheid het als een illegaal kansspel. 

Om dezelfde reden zullen twee andere games van Nintendo (Animal crossing: Pocket camp en Fire emblem heroes) vanaf augustus niet meer speelbaar zijn in ons land.

Bij minister van Justitie Koen Geens klinkt het dat de wetgeving nochtans zeer duidelijk is. Voor de Belgische kansspelwetgeving volstaat het dat spelontwikkelaars de betalende 'loot boxes' uit hun games verwijderen.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Een goede maatregel. Sommige spelontwikkelaars rekenen eerst 60 euro voor hun spel om daarna de speler nog eens proberen te melken. Bovendien is het heel oneerlijk tegenover spelers die het met een beperkt budget moeten stellen. In-game-aankopen zou volledig verboden moeten worden. België is tot zelfs in de VS geroemd voor deze maatregel. Reken op het eind maar eens uit wat het spel werkelijk heeft gekost.

 • Alex Millian

  dan mogen ze elke game uit de android play store verwijderen....

 • Michiel de Meulder

  In elke game van grote ontwikelaars zijn loot boxes op de smartphone van mortal kombat tot Subway surfer en need for speed wa ne zever de Belgische staat

 • Gustaaf Godefridis

  De enigste reden waarom ze lootboxes bannen is omdat ze er zelf geen geld mee verdienen, alle andere vormen van gokken waar wel belastingen op staan zijn legaal, sterker nog, ze worden gepromoveerd om te doen. Meeste lootboxes zijn cosmetics en beïnvloeden het spel niet, het is EEN KEUZE om ze te kopen net zoals elk andere vorm van gokken.

 • Gregory Vranckaert

  En volwasse mensen mogen zelf niet kiezen? Big brother is watching