Nintendo maakt mini-NES tijdelijk opnieuw beschikbaar vanaf juni

AP
De NES Classic ligt binnenkort opnieuw in de rekken. Nintendo brengt de miniversie van hun oude console weer uit, nadat de eerste lading vorig jaar razendsnel werd uitverkocht. De eerste exemplaren zijn beschikbaar vanaf 29 juni, zo laat het Japanse gamebedrijf weten.

Nintendo kondigt al sinds vorig jaar aan dat het een extra lading van de NES Classic uit zou brengen, en voegt nu daad bij woord. Volgens de spellengigant zou de console van eind juni tot het einde van het jaar te verkrijgen zijn.

De NES Classic werd aanvankelijk gelanceerd in november 2016. De console is een kleinere versie van de originele ‘Nintendo’, en wordt geleverd met een dertigtal gameklassiekers waaronder Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Donkey Kong en Final Fantasy. Een mooie selectie waar je het mee moet doen: je oude NES-cartridges kan je jammer genoeg niet spelen op de nieuwe variant. 

Toen de retroconsole opnieuw werd uitgebracht in 2016 was het meteen een gigantisch succes, waardoor het toestel in een mum van tijd nergens meer te vinden was. Nintendo trok zijn lessen uit het voorval, en zorgde ervoor dat opvolger SNES Classic in grotere oplage werd gelanceerd. Die console is wel nog steeds verkrijgbaar.

Vergelijk hier de uitvoeringen van de Nintendo Classic mini en de SNES Classic4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Francinne Declerque: Ik heb ook RetroPie zitten, maar een console van de originele fabrikant speelt toch plezanter. @ Niels Veldeman: Een paar maand na de release was de NES-mini al niet meer verkrijgbaar. Via Internet werd de console aangeboden voor 200 a 300 euro per stuk. Zoek het maar eens na op het Internet.

 • Niels Veldeman

  Zo'n zotte prijzen vragen ze daar nu ook weer niet voor. Voor een 80 à 100 euro koop je er 1 tweedehands

 • Francinne Declerque

  Nintendo had niet genoeg voorraad en kon niet leveren. Heb toen maar zelf een raspberrypi tot retropi geconfigureerd en heb nu alle retrogames van Nintendo,Sega, commodore 64, snel etc... dat komt er dan van.

 • Yvan Lissens

  De consoles werden met de massa opgekocht om nadien te verkopen aan exorbitante prijzen. Hopelijk voorziet Nintendo een voldoende voorraad om die toestanden uit het verleden te vermijden.