Nintendo levert extra mini-SNES-consoles én herlanceert mini-NES

Nintendo
Nintendo laat weten dat het 'Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System' ook in 2018 nog beschikbaar is in Europa. En wat meer is: het razendsnel uitverkochte 'Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System' verschijnt opnieuw.

"Niet meer beschikbaar": wie de voorbije maanden een miniversie van de klassieke Super Nintendo-console wou reserveren, moest er snel bij zijn. Hij was al snel uitverkocht, nog voor hij in de winkels ligt. Op 29 september verschijnt de console met 21 voorgeïnstalleerde games, sommige met extra multiplayeropties. Enkele toppers zijn Donkey Kong Country, The Legend of Zelda: A Link to the Past, Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting, Super Mario Kart, Super Metroid en Star Fox 2. Die laatste game werd officieel nooit uitgebracht voor de oorspronkelijke SNES, die verscheen in 1992.

Nintendo

NES

De eind 2016 uitgebrachte NES Classic Mini ligt in de zomer van 2018 weer in de winkels. Wanneer deze miniversie van de originele 8-bits NES-console precies leverbaar wordt, is nog niet duidelijk. Nintendo kondigde de NES Classic Mini vorig jaar in juli aan en bracht de console uit in november. De console bleek erg populair, waardoor de spelcomputer slecht leverbaar was. In april bevestigde Nintendo nog dat de productie van de kleine NES was gestopt, terwijl eind die maand al 2,3 miljoen exemplaren waren verkocht.

ap

Geen gekke bedragen

Directeur Reggie Fils-Aimé van Nintendo in Amerika zei eergisteren nog tegen de Financial Times dat de productie van de SNES Classic Mini "drastisch is verhoogd". Hij gaf daarom het advies aan consumenten om op veiling- en biedingssites geen enorme bedragen te gaan bieden om een exemplaar te kunnen bemachtigen. Volgens Fils-Aimé is het niet nodig om meer dan 80 dollar te betalen voor het apparaat. 

Nintendo1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • ijsbreker

    Nog 1 dag en ik kan terug old skool Mario Kart, Zelda : A Link tot he past etc.. spelen :D