Nintendo boert goed met Super Smash Bros

Nintendo
Videospelletjesbedrijf Nintendo heeft de voorbije twaalf maanden meer spelletjes en gameconsoles aan de man gebracht. De Japanse onderneming profiteerde vooral van de populariteit van de game ‘Super Smash Bros. Ultimate’, waardoor er ook bijna 17 miljoen Switch-consoles over de toonbank gingen.

De omzet steeg in het gebroken boekjaar, dat tot eind maart liep, met 14 procent tot 1,2 biljoen yen, omgerekend zo'n 9,6 miljard euro. De winst dikte met bijna 40 procent aan tot 194 miljard yen.

Komend jaar hoopt Nintendo onder meer te groeien door de stap te maken naar de markt voor mobiele spelletjes. Zo verwacht het bedrijf deze zomer de langverwachte versie van Mario Kart Tour voor de smartphone te lanceren. 

Daarnaast moet een goedkopere versie van de Switch de verkopen aanjagen.

De financiële prognose van Nintendo stelt analisten teleur. Het bedrijf verwacht komend jaar een operationele winst van 260 miljard yen, terwijl analisten in doorsnee rekening hielden met ruim 350 miljard yen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.