Mario is geen loodgieter meer

Een Mariopop in een winkel in Tokio.
reuters Een Mariopop in een winkel in Tokio.
Het populaire karakter Mario van de Japanse videospelletjesgigant Nintendo is niet langer loodgieter. Dat blijkt althans uit Mario's nieuwe, geüpdate karakterprofiel op de website van Nintendo. Dat is echter geen hele grote verrassing, want het mannetje lijkt zich met van alles en nog wat bezig te houden - behalve met lekkende kranen.

"Alles wat met sport te maken heeft, of het nu tennis of baseball, voetbal of autorace is, Mario doet alles wat cool is", klinkt het in het nieuwe karakterprofiel van Mario. Zijn loodgietersverleden wordt overigens niet helemaal doodgezwegen: "Hij heeft trouwens ook lang geleden als loodgieter gewerkt", klinkt het verder.

Timmerman
Mario startte zijn 'carrière' als timmerman in het spelletje 'Donkey Kong' uit 1981, dat zich op een bouwwerf afspeelde. "Pas in 1983 met 'Mario Bros' creëerden we ook Luigi en een groot deel van dat spel bevond zich onder de grond, dus besloten we dat hij dan best een loodgieter zou worden", liet spelontwikkelaar Shigeru Miyamoto in USA Today optekenen. "Het scenario van het spel bepaalt zijn rol."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim rooyakkers

    Jammer ,want er is al een groot te kort aan loodgieters.